Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Pachira aquatica (Vadkakaó)

Ár:
5.590 Ft
Szerezhető hűségpontok: 6
Vadkakaó
Cikkszám: 11200-2
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2024. május 22.
Várható szállítási díj: 4.890 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 90 - 100 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
790 Ft

Tulajdonságok

Pachira aquatica
 • Mályvaféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  12 fok felett tartandó
 • Télállósági zóna (USDA): 9b - 11
 • Kifejlett növény magassága: 20 méter
  Szobanövényként 1 - 2 méter
 • Fényigénye: napos
 • Vízigénye: átlagos
 • Páraigénye: magas
 • Talaj pH értéke: 6.0 - 7.5
 • Ültetőközeg: homokos, laza talaj
 • Szaporítás: dugványozással vagy magról 25%C-os talajban
 • Levél színe, mintája: fényes zöld
 • Szobanövényként tartva nem virágzik
 • Virág színe: zöldes sárga virág piros porzókkal
 • Ehető: gyümölcse
 • Állatbarát

Leírás

Hazánkban levéldísznövényként tartják a dél-amerikai származású Pénzfát, vagy más néven Vadkakaót. Természetes élőhelyén akár 20 méter magasra is megnő és nagyméretű zöldes sárga virágai piros porzókkal hatalmas barna ehető gyümölcsöket termel. Szobanövényként tartva azonban nem vagy csak nagyon ritkán virágzik. Rokonaihoz hasonlóan nagy mennyiségű vizet képes a törzsében tárolni. Kedveli a meleg és fényes környezetet. Fűtési szezonban azonban a túl nagy meleg és a szárazság árthat neki. Nyáron lehet bátran 3-4 naponta öntözni, télen valamivel ritkábban van szüksége vízre. Mivel kedveli a párás környezetet, ezért fűtési időszakban lehet naponta permetezni, hogy ne dobálja le a leveleit a szárazság miatt. Gyakran látjuk virágárúsoknál is összefonott törzzsel. Ázsiai térségekben a Feng Shui tanításai szerint kézszerű rendezett leveleivel megfogja és megragadja az érméket, ezért a jólét és a szerencse szimbólumának tartják. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés