Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Musa Dwarf Cavendish

Ár:
3.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 4
Musa Dwarf Cavendish
Cikkszám: 10657-2
Elérhetőség: 7 db raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2024. február 22.
Várható szállítási díj: 2.190 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 25 - 35 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
790 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.890 Ft
Rhododendron és Magnóliaföld 20 Literes Rhododendron és Magnóliaföld 20 Literes
1.890 Ft

Leírás

Musa acuminata Oriental Dwarf nevelésének meghatározója, hogy sok fényt és meleget kíván, bár nyáron Magyarországon a kánikulai hőség lassítja növekedését, a 20-27°C körüli hőmérséklet a legkedvezőbb számára. Ennél melegebb időben a növény levelei sárgulhatnak és száradnak a szélei, mert Magyarországon a nyarak áltálaban szárazak. A nagy melegben a konténerben tartott növényt érdemes árnyékos, védett helyre vinni, esetleg párás környezetet teremteni neki. Télen minimum 16°C körüli hőmérsékletet igényel, de jobb neki a 19-20°C, ahol a Musa acuminata Oriental Dwarf növekedése folytatódhat.  A kifejlett növény már akár a második-harmadik idénytől virágozhat és teremhet is, ha megvannak a megfelelő körülmények számára.  Szobában teleltetéskor lehetőleg ablak közelébe, fényes helyen és fűtőtesttől távol tartsuk.

Mivel Dél-Ázsia nedves trópusairól származik, ezért nagy vízigényű növényről van szó.  Májustól kiültethető a kertbe egy napos, félárnyékos helyre, ahol egy jól előkészített, laza talajba kerüljön. Cserepesként tartva sokkal visszafogottan fog növekedni, mint szabadföldben nevelve. Nyáron bőségesen kapjon vizet, mind a szabadföldi, mind a cserepes változat, ám télen csak mérsékelten kell öntözni, mert ilyenkor érzékeny a túlzott nedvességre az Oriental Dwarf. A kiültetett példányokat szeptember végén ki kell ásni és visszarakni cserépbe, nem telelhet kint. A legjobb, ha télen kicsit hagyjuk megszáradni a talajt a cserépben két öntözés közt.

Tápoldatozni lehet a vegetációs időszakban hetente egyszer, téli időszakban pedig havonta egyszer. Ültető közege mindig legyen tápanyagban gazdag és laza, jó légáteresztő. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés