Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fűtőtasak vagy sem?

Fűtőtasak vagy sem?

Segítünk dönteni!

Kedves vásárlónk!

Nem tudod eldönteni, hogy szükséged van-e fűtőtasakra a növényhez, amit rendeltél?

Nem tudod, hány darab és milyen tasakot válassz?

Itt a segítség!

Kezdjük a növényekkel!

Ahhoz, hogy az első kérdésre válaszolni tudjunk, tudnunk kell a növény igényeit és hogy eredeti élőhelyének milyen a klímája. Ezek a zónák egy 0-tól 13-ig terjedő skálán határozzák meg, hogy adott zónában milyen minimum hőmérsékletet bír ki a növény egy átlagos téli napon. Előfordul, hogy országon belül több zóna is takarja a területet, ám nem számol a hótakaró szigetelő hatásával (ami valjuk be, 2023-ban Magyarországon nem tényező). Magyarországon megjelenik a meleg-mérsékelt és a hideg-mérsékelt klímaöv. Emellett félszáraz és nedves éghajlati területek lelhetők fel hazánkban. Magyarország keletről nyugat felé haladva a 6B, 7A és 7B zónákat érinti, azaz -20°C-tól -12.2°C-ig lehet számolni a szállítással, szabadban való kiültetéssel és teleltetéssel, amikor növényt vásárolunk! 

Térjünk vissza oda, hogy milyen növényt szeretnél vásárolni? Eredeti élőhelyét tekintve nézzünk utána a klímazónának és vessük össze az általunk lakott terület zónájával, ha megegyezik, akkor gond nélkül lehet fűtőtasak nélkül szállítani a növényt a hideg hónapokban! Ám, ha trópusi, vagy szubtrópusi növényt vásároltál, akkor a vényasszonyok nyarát követően egészen a fagyosszentekig, mindenképpen szüksége lesz tasakra a növények mellé. Sok esetben még a hideg mérsékelt éghajlati növények számára is szükség lehet némi melegítésre, ha hazánkban a téli éjszakai hőmérséklet 0°C alá esik. 

Megállapítottuk, hogy a növényünknek mi a legalacsonyabb hidegtűrése? Ez sajnos még mindig nem elég! Mert ez a növényre vonatkozik, de mi van, ha a növény téli időszakban éppen virágos és üvegházból kerül kiszállításra? Bizony-bizony, akkor a virágját ledobja fűtés nélkül a szállítás alatt, erre jó példák a hidegtűrő Orchidea-fajták. Ki szeretne egy olyan növényt kapni, ami a képeken szép virágos, ám megérkezéskor mind lepotyog? Senki! Igaz, a növény attól még életképes és kis idővel újra virágzik majd.

Lássuk csak a mi kategóriáink szerint, mely növényeknek kell tasak: 

- Alokáziák és Kolokáziák

- Levéldísznövények és szobanövények: Aglaonemák, Anthuriumok, Broméliafélék, Caladiumok, Dieffenbachiák, Kálák, Begóniák, Calatheák

- Szobafutókák (Epipremnum, Scindapsus), Gyömbérvirágúak,

- Trópusi gyümölcsfák, Banánfélék javarésze

- Monsterák és Philodendronok, Syngoniumok (Nyíllevelek), Hoyák (Viaszvirágok), pozsgások

- Orchideák, ha épp virágzanak mindenképpen

- Spárgafélék (Albuca, Cordyline, Dracaena, Yucca, stb.)

- Anyósnyelvek, másnéven Sansevieriák

- Több pálmafaj és páfrányféle

Mégis hány és milyen tasakot vásároljunk, ha már tudjuk, hogy szükségünk van rá?

Az univerzális melegítő párnácska ideális élő állatok vagy növények szállításához a hideg évszakokban. A tasak folyamatosan ad le hőt 40. 72 illetve 110 órán át. A tasak a külső hőmérséklettől függően 15-20°C-kal melegebbet biztosít zárt dobozban. A melegítőt nagy megbízhatóság és állandó hőteljesítmény jellemzi. Az optimális hőforrás elérése érdekében javasoljuk, hogy minimum 2 melegítőt rendeljen egymás mellé a csomagba, hogy azok egymás kölcsönhatására állandósíthassák a hőmérsékletet. 

A Home Garden Deko a következőt ajánlja:

40 órás tasak ára 490,- Ft - Budapest és környéki szállítás esetén javasoljuk

- 1 méter alatti, 1-3 növény esetén 2 db tasak, 4-6 növény esetén 3 db tasak

72 órás tasak ára 790,- Ft - vidéki szállítás esetén javasoljuk

 - 1-3 növény esetén 2 db tasak, 4-6 növény esetén 3 db tasak, és 1 méter feletti Budapest és környéki szállítás esetén

110 órás tasak ára 990,- Ft - külföldi szállítás esetén javasoljuk

- 1-3 növény esetén 2 db tasak, 4-6 növény esetén 3 db tasak

Az árak az áfát tartalmazzák!

Természetesen, ez egy kiinduló tájékoztatás, mely megrendelésenként egyedileg változhat.

Ne félj, mi segítünk!

Téli időszakban a termékoldalon, ha adott növénynek fűtőtasakot ajánlunk, akkor ott lesz a kiegészítő termékek listájában!

Amennyiben bizonytalan, akkor keressen bátran minket a kapcsolat-oldalon megadott elérhetőségeken!

Egyszerűen csak lemaradt a tasak? Ez sem probléma! Amennyiben a kertészünk annak ellenére tasakot ajánl a növényei mellé, hogy Ön nem rendelte meg, mindenképpen kap értesítő e-mailben tájékoztatást erről. Legvégső esetben pedig telefonálunk, hogy biztosra menjünk!

Ezért kérjük, mindig pontos és helyes adatokat adjon meg a megrendelés során! Számunkra fontos, hogy az általunk kínált növények egészségesen és épségben érjenek el hozzád télen is!

További szállítási feltételek itt!

 

Forrás és USDA-Zónák: http://palmaliget.blogspot.com/2012/07/usda-zonak-szukseges-de-nem-elegseges.html

Tartalomhoz tartozó címkék: Top hírek Növények titkai

Keresés