Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Silver nebula

Ár:
5.900 Ft
Szerezhető hűségpontok: 6

Alocasia Silver nebula

Cikkszám: 11519
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2024. március 05.
Várható szállítási díj: 2.190 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 25 - 35 cm
Szín: Zöld-vörös
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
790 Ft
Ültető kosár 11x11cm Ültető kosár 11x11cm
200 Ft
Ültető kosár 18x18cm Ültető kosár 18x18cm
590 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.890 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.890 Ft

Tulajdonságok

Alocasia Silver nebula
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  18-25°C
 • Kifejlett növény magassága: 70-90 cm
 • Télállósági zóna (USDA): 9a - 11
 • Fényigénye: napos, 80%-os árnyékolásig
 • Vízigénye: átlagos
 • Páraigénye: 65 %
 • Ültetőközeg: jó vízáteresztő, laza talaj
 • Talaj pH értéke: 5.6 - 6.8
 • Ültetési időszak: tavasz, kora nyár
 • Szaporítás: rizómák felosztásával
 • Levél színe, mintája: ezüst színű zöld erezettel
 • Nem állatbarát
 • Mérgező: (Kalcium-oxalát)
 • Nem ehető

Leírás

Tükröm-tükröm, mond meg nékem, ki a legszebb Alokázia e vidéken! Naná, hogy a Nebula! Az Ékszeralokáziák legszebbike a zöld, vastag, szív alakú leveleivel. Az ezüstszürkétől a szénfeketéig minden árnyalat megtalálható a matt zöld leveleken. 2000-ben kapta meg végleges hivatalos nevét, azelőtt lehetett kapni A. Guttata néven is a kereskedelemben. Borneoból származtatják. A kifejlett növény 70-90 cm magasra nő meg, érett levelei hozzávetőleg 45 centisek. Az alokáziákra jellemzően ez a fajta is ledobhatja leveleit a nyugalmi időszakban, azonban aggodalomra semmi ok, tavasszal újabb, nagyobb és szebb leveleket hoz majd. Kezdőknek több odafigyelés ajánlott, azonban a gyakorlott Alokázia-tartóknak nem fog nehézséget okozni a gondozása. Fenn kell tartani az egyensúlyt a félnedves és félszáraz között, megfelelő napfény és páratartalom mellett, ez kb. heti 3-szori öntözést jelent kevés mennyiségű vízzel. Természetesen a talaj minősége is befolyásolja az öntözési gyakoriságot. Ez a fajta a közvetett napfényt kedveli és a 18-25°C-os hőmérsékletet. Ideális számára a jó vízelvezetésű, laza és levegős ültetőközeg. Igen hálás lesz, ha a páratartalmat 65% felett tartjuk a számára. Havonta egyszer tavaszi és nyári időszakban hígított műtrágyával lehet pótolni számára a tápanyagokat. Nyári időszakban akár hetente hozhatja az új leveleket, melyek mindig nagyobbak és szélesebbek lesznek. Nem kedveli a hirtelen hőmérsékletváltozást és a huzatot. Rizomák felosztásával lehet szaporítani, ezt célszerű tavasszal vagy nyáron elvégezni. Gyermekektől és a háziállatoktól tartsuk távol és gondozásakor húzzunk kesztyűt, mert a levélnedve allergiás reakciókat okozhat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés