Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia clypeolata Green Shield

Ár:
8.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 9

Alocasia clypeolata Green Shield

Ősztől tavaszig maximumm 1-2 leveles növények!

Cikkszám: 11676
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2024. március 05.
Várható szállítási díj: 2.190 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 50 - 60 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
790 Ft
Ültető kosár 11x11cm Ültető kosár 11x11cm
200 Ft
Ültető kosár 18x18cm Ültető kosár 18x18cm
590 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.890 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.890 Ft

Tulajdonságok

Alocasia clypeolata Green Shield
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  9-31°C
 • Kifejlett növény magassága: 1,2 méter
 • Fényigénye: napos, vagy részleges árnyék
 • Vízigénye: átlagos
 • Páraigénye: 60-70% októbertől májusig, 40-50% júniustól októberig
 • Talaj pH értéke: 5.0 - 7. 5
 • Ültetőközeg: jó vízelvezető, kavicsos aroid-föld
 • Ültetési időszak: március vége szobahőmérsékleten
 • Szaporítás: tőosztással, gumóról
 • Levél színe, mintája: rövid szárakon többárnyalatú zöld pajzs alakú levelek
 • Virágzási időszak: késő tavasszal
 • Virág színe: rózsaszín spandix fehér szátával
 • Nem ehető
 • Mérgező
 • Nem állatbarát

Leírás

A nagy kertek mégnagyobb látványossága a Green Shield. Vastag, bőrszerű levelei lenyűgözőek és kiválóan bírják a heves esőzéseket is, nem szakadnak vagy törnek el tőle. Néhol nevezik Alocasia 'Green Cuprea'-nak is, ám genetikailag nincs köze az általunk ismert Alokázia Cupreához. A Fülöp-Szigetekről származik, 1949-ben Mendoza és Convocar írta le a fajtát. A Green Shield mellet van kb 10 változata is az Alocasia clypeolatának, attól függően, hogy a Fülöp-Szigetek melyik részén él, eltérhet némileg a levél színe árnyalatban, vagy az erek sűrűségében, de mind a 10 változat, ugyanaz a növény (https://www.aroidpedia.com/journal/alocasia-clypeolata).

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés