Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Adenium obesum

Ár:
2.190 Ft
Szerezhető hűségpontok: 3

Adenium obesum

Cikkszám: 10031-1
Elérhetőség: 14 db raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2024. május 22.
Várható szállítási díj: 2.590 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 5 - 10 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
790 Ft

Tulajdonságok

Adenium obesum
 • Pozsgás
 • Hazánkban szobanövény
 • Trópusi
 • Kifejlett növény magassága: 90 cm-től
 • Klíma-zóna (USDA): 10a - 11
 • Fényigénye: Napos, szélcsendes hely
 • Vízigénye: Nyáron sok, télen kevés öntözés, jól tűri a szárazságot
 • Páraigénye: 40%
 • Ültetőközeg: laza, jó vízáteresztő
 • Talaj pH értéke: 6.6 - 7.8
 • Szaporítás: magvetéssel,
  dugványozással
 • Levél színe, mintája: zöld
 • Virágzási idoszak: hazánkban nyáron
 • Virág színe: Piros, pink, rózsaszín
 • Ültetési időszak: egész évben 27-30°C-os helyiségben
 • Nem ehető
 • Mérgezőa növény nedve: elfogyasztása szívproblémákat, súlyos vérnyomásproblémákat okoz
 • Nem állatbarát

Leírás

A sivatagi rózsák szélsőséges élőhelyük ellenére igazi szubtrópusi növények, éppen ezért nagyon könnyen tarthatók szobanövényként is. Ha amellett döntünk, hogy beszerzünk egy ilyen növényt, abban az esetben lakásunk, otthonunk legnaposabb részét válasszuk ki a sivatagi rózsánk számára és rakjuk ablak közelébe. Mikor megindul a növekedése, májustól októberig egészen nyugodtan tarthatjuk szabadban is, akár tűző napon, viszont viharok esetén óvjuk növényünket. Legjobb megoldás lehet egy növényház, télikert, fedett terasz, erkély. Mivel az Adeniumok forró éghajlatról származnak, ezért a növekedése, virágzása nagyban függ az időjárástól. Növényünk hálás lesz, ha napon és nagyon melegben tartjuk a nyári időszakban. Amennyiben szabadban tartjuk, tavasszal és ősszel folyamatosan figyeljük az időjárást, mert huzamosabb ideig 10 fok alatti hőmérsékleten könnyen elpusztulnak, legfőképpen akkor, ha talajuk túlságosan nedves. Téli tartásától sem kell félnünk, mert szobahőmérsékleten nagyon jól érzi magát, főleg, ha még akkor is tudunk sok fényt biztosítani növényünk számára.

Annak ellenére, hogy az Adeniumok többsége igen száraz területeken él, vegetációs időszakban meglehetősen vízigényesek. Május elejétől a jó idő beálltával egészen október közepéig gyakori öntözést kívánnak. Csak akkor öntözzük növényünket, ha talajuk felszíne kiszárad. Időjárástól függ ez is. Lehet heti egyszeri, de akár minden másnapi gyakoriságú öntözés. Fentről locsoljuk és lehetőleg esővízzel, a nyári hónapokban kéthetente enyhén tápoldatozhatjuk alacsony nitrogén tartalommal rendelkező műtrágyával. Október vége felé sivatagi rózsáink nyugalomba vonulnak, ezt intenzív lombhullással jelzik. Ezt követően, amennyiben szobahőmérsékleten (20C° felett) teleltetjük, havi egyszeri kis mennyiségű vízzel való öntözés elegendő számukra. Ha 15-20 C° közötti hőmérsékletet tudunk biztosítani sivatagi rózsáinknak, akkor egyáltalán nem szabad öntöznünk őket. Figyeljünk mindig oda, hogy rendkívül jó vízáteresztő legyen a talaja. Ajánlatos virágföld és tőzeg keveréke, amihez még kőzet darabokat is keverhetünk. Minden évben át lehet ültetni, frissíteni a közeget, ezzel is gyorsabb növekedésre serkenteni. Itt vigyázni kell a gyökerek épségére, főleg a vékony gyökerekre, mert nagyon sérülékenyek. Szaporítása elsősorban magvetéssel, illetve dugványozással történhet, de főleg szelektált virágszínű hibridek esetében gyakori az oltással való szaporítás.

Az Adeniumok meglehetősen jól ellenállnak a legtöbb gombabetegségnek. Legnagyobb veszély számukra a pihenő időszakban nedvesen maradt talaj hatására bekövetkező gyökérrothadás, mely általában végzetes kimenetelű. Ha betartjuk a szabályokat a növény igényeit figyelembe véve, gondolok itt öntözésre, talajkeverékre és megfelelő fény biztosítására, akkor minimálisra csökkenthetjük, bármilyen betegség kialakulását. A növény minden része mérgező, mégis van néhány kártevő, amely ennek ellenére megtámadhatja növényünket. Általában gyapjas tetvek és többféle atka telepedhet meg a friss hajtásvégeken, leveleken. védekezni ellenük nem egy bonyolult dolog, legjobb a felszívódó atka-, és rovarölő szerek együttes alkalmazása. A képek illusztrácók csupán, mindig eltérhetnek a küldött növényektől annyiban, hogy nem mindig van rajtuk virágzat és a téli időszakban levél. Ezt rendelésnél kérjük figyelembe venni.

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Regisztrált vásárló
2023. 09. 05.
Teljes egészében megegyezik a véleményem az előttem véleményezőjével.
Nagyon szép, egészséges állapotú növényeket kaptam, a csomagolás és a szállítás professzionális volt, biztos, hogy fogok még rendelni!
| 5 / 5 csillag!
2023. 01. 22.
Nagyon szép, egészséges állapotú növényeket kaptam, a csomagolás és a szállítás professzionális volt, biztos, hogy fogok még rendelni!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés