Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Monstera deliciosa variegata (03)

Ár:
39.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 40
Monstera deliciosa variegata 03-as sorszámú.
Cikkszám: 10649-3
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2023. október 10.
Várható szállítási díj: 1.990 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 40 - 50 cm
Szín: Zöld-fehér
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
490 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
790 Ft
Kókuszrostkaró 150 cm Kókuszrostkaró 150 cm
2.690 Ft
Kókuszrostkaró 80 cm Kókuszrostkaró 80 cm
1.790 Ft
Kókuszrostkaró 120 cm Kókuszrostkaró 120 cm
2.290 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.890 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.890 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

 • Kúszónövény
 • Örökzöld
 • Szobanövény, légtisztító
 • Télállósági zóna (USDA): 10a - 11
 • Kifejlett növény magassága: 120 - 200 cm
 • Fényigénye: félárnyékos (70-85% napsütés)
 • Vízigénye: magas
 • Páraigénye: magas
 • Ültetőközeg: nedves, jó vízelvezető talaj
 • Ültetési időszak: késő tavasszal
 • Szaporítás: dugványozással
 • Levél színe, mintája: zöld-fehér variegata
 • Virágzási idoszak: IX. hó
 • Virág színe: krémfehér
 • Nem ehető: gyomorpanaszok
 • Mérgező: kalcium-oxalát, bőrirritáció
 • Nem állatbarát

Leírás

A tarka Monstera deliciosa szereti a jó vízelvezető talajt, amely magas szervesanyag-tartalommal rendelkezik. Jellegzetes keverék: 3 rész virágföld 2 rész perlit, habkőre vagy durva kertészeti homokkal keverve. Vagy egy alternatív keverék: 2 rész kókuszrost vagy tőzeg, 1 rész jó minőségű orchidea kéreg és 2 rész perlit. Ha hajlamos a növények túlöntözésére, adjon extra perlitet a talaj keverékéhez. A Monsterrák forró, párás, trópusi éghajlaton növekednek a legjobban, de könnyedén alkalmazkodnak a szobatartásra is. Kiválóan érzik magukat 20 - 25°C-ban. Levelei 5°C alatt már károsodnak. Leggyakrabban dugványozással szaporítják. Mivel kúszónövényről van szó, idővel szüksége lesz támasztékra. Levelei a napfény felé nyúlnak, így célszerű forgatni a növényt, hogy szép dús és egyenletes lombozatot kapjunk. Levelei kálcium-oxalátot tartalmaznak, mely gyomorpanaszokat okoz fogyasztás esetén, így a kisgyermekek és házi állatok fokozott figyelmet igényelnek a növény közelében. A kártevők miatt érdemes gyakran lemosni a leveleit nedves kendővel, és időnként növényvédőszerekkel ápolni. Bár a növény a tarkasága teszi különlegessé és ritkasággá, a teljesen fehér levelek nem képesek fotoszintetizálni. Erről részletesen a Blogunkban olvashat:  https://www.homegardendeko.com/blog-3/variegated-74

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés