Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Calanthe Mix

Ár:
8.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 9
Calanthe Mix
Cikkszám: 10208
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2024. április 30.
Várható szállítási díj: 2.590 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 15 - 20 cm
Szín: Mix
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.890 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.890 Ft
Menny.:

Leírás

Calanthe

Fél-igénytelen orchideák, melyeket védenünk kell a kemény fagyoktól azokon a területeken, ahol télen a hőmérséklet -10°C alá süllyed.

Növekedési szakasz

A fiatal Calanthe hajtások megjelennek, és áprilisig leveleket hoznak. Optimális esetben májusban virágoznak. Ezt követően a lombozat viszonylag állandó, egészen októberig zöld marad, majd elhervad és teljesen eltűnik. A Calanthen ezután nyugalmi állapotba kerül. A hervadt leveleket levághatjuk, 5 cm magad szárakat hagyva. Néhány faj egész évben lombban marad.

Az egymást követő növekedések és nyugalmi szakaszok után, az évek múltával a Calanthe nemcsak erősebbé válik, de szaporodik is, melyet az évente megjelenő új hajtásoknak köszönhet

Téli nyugalmi állapot

A Calanthe fajok mérsékelten hidegtűrő fajták, a legalacsonyabb hőmérséklet, melyet eltűrnek, -10°C. Azokon a területeken, ahol a tél meglehetősen hideg, ajánlatos virágtartó állványokba ültetni őket, hogy megvédjük az erős fagytól.


Termesztés

A Calanthe szellős, jó vízelvezetésű talajt kedvel. Használjunk humuszban és fenyőkéregben gazdag komposztot. Kertben a páfrányoknak megfelelő feltételekkel ültessük.

Különösen alkalmas cserépben való termesztésre, meghálálja a jó vízelvezető képességgel rendelkező talajt. Fontos elkerülni a túlzott öntözést, mely elősegíti a rothadást. Ezért ajánlott agyaggyöngyöt vagy hungarocellt tenni a cserép aljára, hogy biztosítsuk a nedvesség elvezetését.

Ajánlatos továbbá legalább 30-40 cm-es cserepet választani, hogy biztosítsuk az új periférikus hajtások fejlődését, melyek a következő évben fognak megjelenni.


Kitettség

Napos vagy félárnyékos hely ideális a növény számára.

A Calanthe-t általában nagyon könnyű termeszteni, itt az egyes fajok nem különösebben különböznek egymástól, kivéve a tejes nyugalmi állapotban (10-15°C, szárazságban), melyet a lombhullató fajtáknál figyelembe kell venni a tél folyamán (C. vestita, C. sieboldii, C. Gorey).

A tél folyamán a növény álgumó formájában pihen.


Tápanyag utánpótlás és kártevők kezelése

Nyáron kéthetente szükséges a trágyázás. NPK 20-20-20 arányú kertészeti trágyát használhatunk.

Szükség esetén védjük a tavasszal újonnan megjelent sarjakat a csigáktól.

Forrás: https://sites.google.com/site/horchidales/calendar

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Regisztrált vásárló
2023. 04. 18.
Köszönöm a pontos, gyors szállítást. Olyan, de olyan biztonságos volt a csomagolása, hogy ha fejreállították volna, dobálták volna, akkor sem sérült volna. Ezért külön köszönet. Ha lehetne a biztonsági csomsgolásra + pontot adni, az 10-es lenne.
| 5 / 5 csillag!
2022. 03. 29.
Szép árut és jó minőségüt , valamint gyorsan küldték. Köszönöm nagyon tudom ajánlani. Már bimbók vannak rajta, alig várom, hogy kinyíljanak.
| 5 / 5 csillag!
2022. 03. 17.
Tavaly is rendeltem, már szépen hajt. Az idei rendelés is nagyon szépen hajt, jó minőségű tövet kaptam gondos csomagolásban.
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 01.
Szép növényt kaptam, köszönöm

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés