Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Calanthe Mix

Ár:
8.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 9
Calanthe Mix
Cikkszám: 10208
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2024. július 04.
Várható szállítási díj: 2.590 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 15 - 20 cm
Szín: Mix
Menny.:

Leírás

Calanthe

Fél-igénytelen orchideák, melyeket védenünk kell a kemény fagyoktól azokon a területeken, ahol télen a hőmérséklet -10°C alá süllyed.

Növekedési szakasz

A fiatal Calanthe hajtások megjelennek, és áprilisig leveleket hoznak. Optimális esetben májusban virágoznak. Ezt követően a lombozat viszonylag állandó, egészen októberig zöld marad, majd elhervad és teljesen eltűnik. A Calanthen ezután nyugalmi állapotba kerül. A hervadt leveleket levághatjuk, 5 cm magad szárakat hagyva. Néhány faj egész évben lombban marad.

Az egymást követő növekedések és nyugalmi szakaszok után, az évek múltával a Calanthe nemcsak erősebbé válik, de szaporodik is, melyet az évente megjelenő új hajtásoknak köszönhet

Téli nyugalmi állapot

A Calanthe fajok mérsékelten hidegtűrő fajták, a legalacsonyabb hőmérséklet, melyet eltűrnek, -10°C. Azokon a területeken, ahol a tél meglehetősen hideg, ajánlatos virágtartó állványokba ültetni őket, hogy megvédjük az erős fagytól.


Termesztés

A Calanthe szellős, jó vízelvezetésű talajt kedvel. Használjunk humuszban és fenyőkéregben gazdag komposztot. Kertben a páfrányoknak megfelelő feltételekkel ültessük.

Különösen alkalmas cserépben való termesztésre, meghálálja a jó vízelvezető képességgel rendelkező talajt. Fontos elkerülni a túlzott öntözést, mely elősegíti a rothadást. Ezért ajánlott agyaggyöngyöt vagy hungarocellt tenni a cserép aljára, hogy biztosítsuk a nedvesség elvezetését.

Ajánlatos továbbá legalább 30-40 cm-es cserepet választani, hogy biztosítsuk az új periférikus hajtások fejlődését, melyek a következő évben fognak megjelenni.


Kitettség

Napos vagy félárnyékos hely ideális a növény számára.

A Calanthe-t általában nagyon könnyű termeszteni, itt az egyes fajok nem különösebben különböznek egymástól, kivéve a tejes nyugalmi állapotban (10-15°C, szárazságban), melyet a lombhullató fajtáknál figyelembe kell venni a tél folyamán (C. vestita, C. sieboldii, C. Gorey).

A tél folyamán a növény álgumó formájában pihen.


Tápanyag utánpótlás és kártevők kezelése

Nyáron kéthetente szükséges a trágyázás. NPK 20-20-20 arányú kertészeti trágyát használhatunk.

Szükség esetén védjük a tavasszal újonnan megjelent sarjakat a csigáktól.

Forrás: https://sites.google.com/site/horchidales/calendar

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Regisztrált vásárló
2023. 04. 18.
Köszönöm a pontos, gyors szállítást. Olyan, de olyan biztonságos volt a csomagolása, hogy ha fejreállították volna, dobálták volna, akkor sem sérült volna. Ezért külön köszönet. Ha lehetne a biztonsági csomsgolásra + pontot adni, az 10-es lenne.
| 5 / 5 csillag!
2022. 03. 29.
Szép árut és jó minőségüt , valamint gyorsan küldték. Köszönöm nagyon tudom ajánlani. Már bimbók vannak rajta, alig várom, hogy kinyíljanak.
| 5 / 5 csillag!
2022. 03. 17.
Tavaly is rendeltem, már szépen hajt. Az idei rendelés is nagyon szépen hajt, jó minőségű tövet kaptam gondos csomagolásban.
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 01.
Szép növényt kaptam, köszönöm

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés