Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Araucaria heterophylla

Ár:
2.790 Ft
Szerezhető hűségpontok: 3
Araucaria heterophylla
Cikkszám: 10131-1
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2023. október 10.
Várható szállítási díj: 1.990 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 40 - 50 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.890 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.890 Ft
Menny.:

Leírás

Araucaria heterophylla  A. excelsa – szobafenyő

Botanikai jellemzők Az Araucariaceae (araukáriafélék) családjába tartozó nemzetség 17 faja a déli féltekén honos.  A nemzetségbe tartozó fajok eredeti termőhelyükön, a Norfolk-szigeten 20–40, esetenként 60 m magas fákká nőnek. A fenyőfélékre jellemzően elágazódásaik ágörvökben fejlődnek és jellemző rájuk a határozott csúcsdominancia.

Leveleik széles szalagszerűtől a tű formájúig változó formájúak, merevek, hegyesek. A szárat körkörösen fogják körül vagy vízszintes elrendeződésűek. A fajok többsége kétlaki.

Környezeti igény

Fényigény: Az Araucaria heterophylla fényigényes növény, de átmeneti fényszegénységet elvisel. Nyáron magasárnyékoló alatt szabadban is tartható. A nyári hónapokban az üvegházat árnyékolni kell, elsősorban a túlmelegedés ellen. A tartós fényszegénység hatására ágrendszere megnyúlik, lelóg, a tűlevelek ritkásan fejlődnek.

Hőigény: A faj mérsékelt hőigényű, optimális nevelési hőmérséklete 16–18 °C. Télen 8–10 °C-on teleltethető, ekkor a vízellátást mérsékelni kell. Ha a túl magas hőmérséklet páraszegénységgel párosul, leveleit, majd ágörveit elhullatja, a növény felkopaszodik. Jellemző hiba ez a túlfűtött lakásokban.

Víz- és páraigény. Közepes vízigénye mellett magas a pára- és levegőigénye. A hideg öntözővíz és a földlabda kiszáradása levélhullást okoz.

Talaj- és tápanyagigény: Tőzeg alapú földkeverékben sikerrel termeszthető. Laza, levegős, savanyú közeget igényel, az optimális pH-tartomány 5–5,5 körüli. A tápanyag pótlását a fő növekedési időben hetente 0,1– 0,15%-os N-túlsúlyos tápoldattal kell végezni. A tápanyag túladagolása nemkívánatos megnyúláshoz vezet.

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2023. 04. 18.
Teljesen elégedett vagyok a termékkel.
| 5 / 5 csillag!
2021. 04. 18.
Teljesen meg vagyok elégedve a rendelt szoba fenyővel !
A kiszállítás kapcsán pedig a csomagolás az a lehető legbiztonságosabb volt a növény számára !
Mindent köszönök !!!!!!!!!!!!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés