Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Araucaria heterophylla

Ár:
2.190 Ft
Araucaria heterophylla
Cikkszám: 10131-1
Elérhetőség: 5 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 35 - 40 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.290 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.290 Ft

Leírás

Araucaria heterophylla  A. excelsa – szobafenyő

Botanikai jellemzők Az Araucariaceae (araukáriafélék) családjába tartozó nemzetség 17 faja a déli féltekén honos.  A nemzetségbe tartozó fajok eredeti termőhelyükön, a Norfolk-szigeten 20–40, esetenként 60 m magas fákká nőnek. A fenyőfélékre jellemzően elágazódásaik ágörvökben fejlődnek és jellemző rájuk a határozott csúcsdominancia.

Leveleik széles szalagszerűtől a tű formájúig változó formájúak, merevek, hegyesek. A szárat körkörösen fogják körül vagy vízszintes elrendeződésűek. A fajok többsége kétlaki.

Környezeti igény

Fényigény: Az Araucaria heterophylla fényigényes növény, de átmeneti fényszegénységet elvisel. Nyáron magasárnyékoló alatt szabadban is tartható. A nyári hónapokban az üvegházat árnyékolni kell, elsősorban a túlmelegedés ellen. A tartós fényszegénység hatására ágrendszere megnyúlik, lelóg, a tűlevelek ritkásan fejlődnek.

Hőigény: A faj mérsékelt hőigényű, optimális nevelési hőmérséklete 16–18 °C. Télen 8–10 °C-on teleltethető, ekkor a vízellátást mérsékelni kell. Ha a túl magas hőmérséklet páraszegénységgel párosul, leveleit, majd ágörveit elhullatja, a növény felkopaszodik. Jellemző hiba ez a túlfűtött lakásokban.

Víz- és páraigény. Közepes vízigénye mellett magas a pára- és levegőigénye. A hideg öntözővíz és a földlabda kiszáradása levélhullást okoz.

Talaj- és tápanyagigény: Tőzeg alapú földkeverékben sikerrel termeszthető. Laza, levegős, savanyú közeget igényel, az optimális pH-tartomány 5–5,5 körüli. A tápanyag pótlását a fő növekedési időben hetente 0,1– 0,15%-os N-túlsúlyos tápoldattal kell végezni. A tápanyag túladagolása nemkívánatos megnyúláshoz vezet.

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 04. 18.
Teljesen meg vagyok elégedve a rendelt szoba fenyővel !
A kiszállítás kapcsán pedig a csomagolás az a lehető legbiztonságosabb volt a növény számára !
Mindent köszönök !!!!!!!!!!!!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés