Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Washingtonia robusta

Ár:
7.990 Ft
Washingtonia robusta
Cikkszám: 11021-1
Elérhetőség: 22 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 90 - 110 cm
Szín: Zöld

Leírás

Washington pálma

Washingtonia robusta

Nyáron kivihetjük a szabadba is, ekkor világos, enyhén napos, és szellős helyet keressünk a cserepes növényünknek. Télen alacsony 10-15 C fok körüli hőmérsékleten érzi jól magát. Ha kiültetésre szánjuk a növényt, akkor mindenképpen gondoskodnunk kell a téli takarásáról és a vészfűtéséről is. A kiültetett pálma hidegtűrése sok mindentől függ, a talaj kötöttségétől, víztartalmától, a mikróklimatikusan jó, vagy épp rossz fekvéstől a kertben, a pálma egészségi állapotától, stb. Bemutató kertünkben évek óta nevelünk egy példányt, ő pár év alatt elérte a közel 4 méteres magasságot. Kiültetve legalább háromszor olyan gyorsan fejlődik, mint cserépben tartott társai. Talaja legyen laza, jó vízáteresztő és tápanyagban gazdag. A cserépben nevelt növényt akkor kell átültetni, ha már kissé átszőtte a cserepét. Tápoldatot adhatunk neki a vegetációs időszakban heti egyszer, téli időszakban havonta egyszer. Ha elértük azt a cserép méretet, amitől már nem tudjuk nagyobba tenni a súlya miatt, akkor évente egyszer fordítsuk ki a cserépből a növényt, majd az alsó egy negyedét vágjuk le a gyökérzetnek és töltsük fel azt a fentebb leírt talajjal. Ezután vissza helyezzük a cserépbe és megint egy évet szépen tud növekedni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés