Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Stromanthe Magicstar

Ár:
3.990 Ft
Stromanthe sanguniea Magicstar
Cikkszám: 11149
Elérhetőség: Hamarosan
Méret (magasság cseréppel együtt): 30 - 40 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
390 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
690 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

 • Szobanövény
 • Kertészeti zóna (USDA): 11
 • Kifejlett növény magassága: 2 m
 • Fényigénye: félárnyékos
 • Vízigénye: magas
  Páraigénye 60 - 75%
 • Talaj pH értéke: 4.5 - 5.5
 • Ültetőközeg: savanyú, jó vízáteresztő
 • Ültetési időszak: tavasz
 • Szaporítás: leválasztással
 • Virág színe: rózsaszín
 • Levél színe, mintája: zöld, fehér foltokkal és lilás-vörös fonákkal

Leírás

A Calahtea és a Maranta család nagyon elegáns tagja. Főként holland termesztőktől származik, akik fenntartják a jogot a növény szaporítására, így többnyire a magán jellegű szaporítása tiltott. Ezek a példányok a félárnyékos sarkokat kedvelik, az ideális tartási hőmérséklet 22 - 35 °C közé esik, ezért nem tanácsos sem kültéren, sem a szobában a padlón tartani őket. A Stromantát állandóan nedvesen kell tartani, de a pangó vizet nem kedvelik. A legjobb egy héten egyszer víz alá meríteni egy fél órára, majd naponta permetezni. 60 - 75%-os páratartalomra van szükségük. Leveleit rendszeresen szabadítsuk meg a portól egy nedves törlőkendő segítségével. Tavasszal, ha túl szapora a növény, akkor leválaszthatjuk a sarjakat. A talaja pH tartalma 4,5 - 5,5 közé kell essen, tehát egy savanyú, jó vízáteresztő ültetőközeg felel meg a számára. Tápoldata nitrogén és káliumdús kell legyen, azonban alacsony fluortartalmú. Ezt meleg évszakokban kéthetente, télen öt - hat hetente adagolhatjuk öntözővízzel higítva. A Sztromanté megfelelő gondoskodással akár a 2 méteres magasságot is eléri. Eltelik néhány év mire virágzik, ám akkor csodás rózsaszínű szirmokat nevel. Levelei hosszúkás, lándzsa alakúak. Zöld alapon fehér csíkokkal és foltokkal. Fonákja vörös-ibolya színe a levélnek ad egy rózsaszínes árnyalatot.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés