Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Wisteria sinensis Alba

Ár:
2.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 3
Fehér akác
Cikkszám: 11022-2
Elérhetőség: Hamarosan
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2022. október 04.
Várható szállítási díj: 2.100 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 40 - 50 cm
Szín: Fehér
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Kókuszrostkaró 150 cm Kókuszrostkaró 150 cm
2.690 Ft
Kókuszrostkaró 80 cm Kókuszrostkaró 80 cm
1.390 Ft
Kókuszrostkaró 120 cm Kókuszrostkaró 120 cm
1.790 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Rhododendron és Magnóliaföld 20 Literes Rhododendron és Magnóliaföld 20 Literes
1.390 Ft
Menny.:

Leírás

Mikor virágzik a Lilaakác?

Általában május és június között. Nyáron a lilaakác néha ismét virágzik. Ez az úgynevezett "utóvirágzás". Ez a virág sokkal kevésbé intenzív, mint az első virágzási fázis, ami május és júniusban van. A lilaakác, más néven kék eső, gyorsan növekvő és buján virágzó kúszónövény. Mivel a növény színe legtöbbször kék, kék esőnek is nevezik. Ez a gyönyörű kúszónövény fehér, rózsaszín és lila színben is kapható. A kék eső eredetileg Japánból és Kínából származik. Ott bonsaiként is tenyésztik. Ezen kívül vannak más speciális formák is.

Lehet metszeni a lilaakácot?

Igen, nagyon fontos a növény vágása. A metszés nem szükséges a legtöbb növény számára, azonban biztosítja, hogy a növény szebb formát kapjon, és a virág intenzívebben hajtson. Hajtsa végre a metszést télen, ha a növénynek nincs levele. Vágja le az összes felesleges ágat.

Hogyan gondozzuk a lilaakácot?

Lehet fát is nevelni a növényből, de legtöbbször futónővényként használjuk falra, pergolákra felfuttatva. Ha a lilaakácot egy oszlop vagy egy kerítés mentén szeretné felfutatni, akkor jó ötlet, ha időben segítesz a növénynek kötözéssel megtalálni a kivánt irányt a növekedéséhez. Ennek eredményeképpen a lilaakác megőrzi gyönyörű megjelenését és kompakt formáját. Csak néhány év elteltével fog a lilaakác virágozni. Először "felnőttnek" kell lennie. A jó metszés gazdagabb virágzásához vezethet.

Hol van a legjobb hely a növényünk számára?

A kúszó növények természetesen nőnek az árnyékban is. A fiatal növények még nagyon kicsik az elején, de felfelé haladva keresik a napot. Ez a tulajdonság nagyon kényelmes, hiszen a kúszőnövény mind részleges árnyékban, mind napsütésben jól növekszik. A lilaakácot bárhova lehet ültetni a kertben. Felhívjuk figyelmét, hogy az alsó része a növénynek ne legyen tűző napon egész nap. A virágzás intenzitása függ a napos órák számától is.

talaj: Humuszban gazdag talajok

páratartalom: magas

Tartózkodási hely: Részleges árnyék. Minél több nap éri, annál erőteljesebben virágzik.

magasság: A növény évente körülbelül két méterrel nőhet. A növény magassága 10 méter felett is lehet.

Örökzöld vagy lombhullató: lombhullató

Hátsó rész: Egy jó metszés fontos a növénynek. A metszés révén a növény megőrzi gyönyörű alakját, és egyre nagyobb mértékben virágzik. Télen metszheti a növényt a kívánt formára. Nyáron gyakorlatilag minden új hajtást le lehet vágni.

A virág: A lilaakác gyönyörű illatos virágcsomókat alkot. Hosszú, akár 30 centisek is lehetnek.

Virágzási időszak: május - június. Nyáron a lilaakác néha ismét virágzik. A második virág kevésbé intenzív.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés