Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Wisteria sinensis Prolific

Ár:
2.990 Ft
Lila akác
Cikkszám: 11022-1
Elérhetőség: Hamarosan
Méret (magasság cseréppel együtt): 40 - 50 cm
Szín: Lila
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Instant gyep Instant gyep
3.490 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.290 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.290 Ft
Menny.:

Leírás

Mikor virágzik a Lilaakác?

Általában május és június között. Nyáron a lilaakác néha ismét virágzik. Ez az úgynevezett "utóvirágzás". Ez a virág sokkal kevésbé intenzív, mint az első virágzási fázis, ami május és júniusban van. A lilaakác, más néven kék eső, gyorsan növekvő és buján virágzó kúszónövény. Mivel a növény színe legtöbbször kék, kék esőnek is nevezik. Ez a gyönyörű kúszónövény fehér, rózsaszín és lila színben is kapható. A kék eső eredetileg Japánból és Kínából származik. Ott bonsaiként is tenyésztik. Ezen kívül vannak más speciális formák is.

Lehet metszeni a lilaakácot?

Igen, nagyon fontos a növény vágása. A metszés nem szükséges a legtöbb növény számára, azonban biztosítja, hogy a növény szebb formát kapjon, és a virág intenzívebben hajtson. Hajtsa végre a metszést télen, ha a növénynek nincs levele. Vágja le az összes felesleges ágat.

Hogyan gondozzuk a lilaakácot?

Lehet fát is nevelni a növényből, de legtöbbször futónővényként használjuk falra, pergolákra felfuttatva. Ha a lilaakácot egy oszlop vagy egy kerítés mentén szeretné felfutatni, akkor jó ötlet, ha időben segítesz a növénynek kötözéssel megtalálni a kivánt irányt a növekedéséhez. Ennek eredményeképpen a lilaakác megőrzi gyönyörű megjelenését és kompakt formáját. Csak néhány év elteltével fog a lilaakác virágozni. Először "felnőttnek" kell lennie. A jó metszés gazdagabb virágzásához vezethet.

Hol van a legjobb hely a növényünk számára?

A kúszó növények természetesen nőnek az árnyékban is. A fiatal növények még nagyon kicsik az elején, de felfelé haladva keresik a napot. Ez a tulajdonság nagyon kényelmes, hiszen a kúszőnövény mind részleges árnyékban, mind napsütésben jól növekszik. A lilaakácot bárhova lehet ültetni a kertben. Felhívjuk figyelmét, hogy az alsó része a növénynek ne legyen tűző napon egész nap. A virágzás intenzitása függ a napos órák számától is.

talaj: Humuszban gazdag talajok

páratartalom: magas

Tartózkodási hely: Részleges árnyék. Minél több nap éri, annál erőteljesebben virágzik.

magasság: A növény évente körülbelül két méterrel nőhet. A növény magassága 10 méter felett is lehet.

Örökzöld vagy lombhullató: lombhullató

Hátsó rész: Egy jó metszés fontos a növénynek. A metszés révén a növény megőrzi gyönyörű alakját, és egyre nagyobb mértékben virágzik. Télen metszheti a növényt a kívánt formára. Nyáron gyakorlatilag minden új hajtást le lehet vágni.

A virág: A lilaakác gyönyörű illatos virágcsomókat alkot. Hosszú, akár 30 centisek is lehetnek.

Virágzási időszak: május - június. Nyáron a lilaakác néha ismét virágzik. A második virág kevésbé intenzív.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés