Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Monstera deliciosa variegata (05)

Ár:
30.000 Ft
Monstera deliciosa variegata 05-ös sorszámú.
Cikkszám: 10649-5
Elérhetőség: Hamarosan
Méret (magasság cseréppel együtt): Nincs megadva
Szín: Variegata zöld-fehér
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
390 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
690 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

 • Kúszónövény
 • Örökzöld
 • Szobanövény, légtisztító
 • Télállósági zóna (USDA): 10a - 11
 • Kifejlett növény magassága: 120 - 200 cm
 • Fényigénye: félárnyékos (70-85% napsütés)
 • Vízigénye: magas
 • Páraigénye: magas
 • Ültetőközeg: nedves, jó vízelvezető talaj
 • Ültetési időszak: késő tavasszal
 • Szaporítás: dugványozással
 • Levél színe, mintája: zöld-fehér variegata
 • Virágzási idoszak: IX. hó
 • Virág színe: krémfehér
 • Nem ehető: gyomorpanaszok
 • Mérgező: kalcium-oxalát, bőrirritáció
 • Nem állatbarát

Leírás

A tarka Monstera deliciosa szereti a jó vízelvezető talajt, amely magas szervesanyag-tartalommal rendelkezik. Jellegzetes keverék: 3 rész virágföld 2 rész perlit, habkőre vagy durva kertészeti homokkal keverve. Vagy egy alternatív keverék: 2 rész kókuszrost vagy tőzeg, 1 rész jó minőségű orchidea kéreg és 2 rész perlit. Ha hajlamos a növények túlöntözésére, adjon extra perlitet a talaj keverékéhez. A Monsterrák forró, párás, trópusi éghajlaton növekednek a legjobban, de könnyedén alkalmazkodnak a szobatartásra is. Kiválóan érzik magukat 20 - 25°C-ban. Levelei 5°C alatt már károsodnak. Leggyakrabban dugványozással szaporítják. Mivel kúszónövényről van szó, idővel szüksége lesz támasztékra. Levelei a napfény felé nyúlnak, így célszerű forgatni a növényt, hogy szép dús és egyenletes lombozatot kapjunk. Levelei kálcium-oxalátot tartalmaznak, mely gyomorpanaszokat okoz fogyasztás esetén, így a kisgyermekek és házi állatok fokozott figyelmet igényelnek a növény közelében. A kártevők miatt érdemes gyakran lemosni a leveleit nedves kendővel, és időnként növényvédőszerekkel ápolni. Bár a növény a tarkasága teszi különlegessé és ritkasággá, a teljesen fehér levelek nem képesek fotoszintetizálni. Erről részletesen a Blogunkban olvashat:  https://www.homegardendeko.com/blog-3/variegated-74

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés