Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Philodendron 69686

Ár:
9.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 10
Philodendron 69686
Cikkszám: 11830
Elérhetőség: 8 db raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2024. május 23.
Várható szállítási díj: 2.590 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 30 - 40 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
790 Ft
Kókuszrostkaró 80 cm Kókuszrostkaró 80 cm
1.790 Ft
Kókuszrostkaró 120 cm Kókuszrostkaró 120 cm
2.290 Ft
Fűtőtasak 110 órás Fűtőtasak 110 órás
990 Ft
Parafa kéreg 50 cm Parafa kéreg 50 cm
4.990 Ft

Tulajdonságok

Philodendron 69686
 • Kontyvirágféle
  Kúszónövény
 • Epifita
 • Szobanövény
 • Klíma-zóna (USDA): 9- 11
 • Kifejlett növény magassága: 120 cm
 • Fényigénye: félárnyékos
 • Vízigénye: magas
 • Páraigénye: rendkívül magas
 • Talaj pH értéke: 5.0 - 6.5
 • Ültetőközeg: virágföld-orchideaföld-perlit mix, vagy fenyőkérgen epifitaként nevelve
 • Ültetési időszak: egész évben szobahőmérsékleten
 • Szaporítás: vágás, dugványozás
 • Levél színe, mintája: háromkarélyú, sötétzöld, fényes levelek
 • Virág színe: fehér spandix
 • Nem ehető
 • Mérgező: Calciumoxalát
 • Nem állatbarát

Leírás

Brazíliából származó természetes hibrid, mely nagyon hasonlít a francia Guineából származó Ph. Joepii-re (a dán Joep Moonen természettudós nevéhez fűződik), mégis vannak szembetűnő különbségek. Amit mindenképpen érdemes róla megjegyezni, hogy több levélformát is ölthet a növény. A P69686 lebenyei sokkal keskenyebbek és a fő lebeny alsó része lényegesen szélesebb a Ph. Joepii-énál. Ez a hibrid eredetileg Roberto Burle-Marx növénygyűjteményéből származik. A szám: P69686 Dr. Croat kutatási száma, melyet ehhez a példányhoz rendelt a tanulmánya során. A kutatás során 60 cm-s leveleket növesztett a növény, érése során különböző levélformákat vett fel. Egy másik floridai kutatónak a növénye kifejlett állapotban már lekerekített végű lebenyeket nevelt ki. Ám egy újabb kutató szerint a lekerekedett lebenyvégek arra utalnak, hogy a növény még nem érte el a teljes kifejlettség állapotát. A Dr. Croatnál lévő példány epifitaként nevelődött és elérte a 120 cm-s hosszúságot, mindezt kiemelkedően magas páratartalommal, erős szűrt fénnyel érte el. Ültetőközegként jó minőségű virágföldet, orchideafölddel, perlittel, tőzegmohával és finomra aprított sphagnum mohával keverte el. A növényt nyáron naponta, télen hetente 2x öntözte. Talaját nem hagyta kiszáradni. Lényegében a brazíliai esőerdők klímáját biztosította számára. A növény még nem kapott botanikai nevet, ezért amíg az Aroid-társaság ezt megvitatja, addig Philodenron 69686 néven találkozhatunk vele a kereskedelemben, és nem összetévesztendő a Ph. Joepii-vel. 

Forrás: https://www.exoticrainforest.com/Philodendron%2069686%20pc.html

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés