Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Myrciaria cauliflora

Ár:
16.900 Ft
Brazil szőlőfa, Zsabotikába
Cikkszám: 11131
Elérhetőség: Hamarosan
Méret (magasság cseréppel együtt): 60 - 70 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.290 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.290 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

Myrciaria cauliflora
 • Cserje
 • Trópusi örökzöld
 • Szobanövény
  nem fagytűrő
 • Klíma-zóna (USDA): 9b - 11
 • Kifejlett növény magassága: 40 - 80 cm
 • Fényigénye: napos
 • Vízigénye: magas
 • Páraigénye: átlagos, a kiszáradást nem viseli jól
 • Talaj pH értéke: 5.5 - 6.5
 • Ültetőközeg: Jól lecsapolt, enyhén savas, homokos talaj, állandó nedvesség kell számára még a talaj felső rétegén is
 • Szaporítás: Magról, oltással vagy leválasztással
 • Levél színe, mintája: világos zöld
 • Virágzási időszak: kora tavasszal
 • Virág színe: fehér
 • Ehető a gyümölcse, édes, a szölő ízére hasonlít
 • Gyógyhatású: asztma és hasmenésre is ajánlják, ám figyelni kell a magas tannin tartalma miatt
 • Állatbarát

Leírás

Brazília és Flordia partjain őshonos trópusi cserje. Általában egy főtörzse van és alacsony elágazású. Virágai, majd később a gyümölcsei a fatörzsén, közvetlenül a kéreg alól bújnak elő. A virágok akár évente többször, általában a téli időszak végén, kora tavasszal láttatják magukat. Azonban nagyon lassan növő fajta, így előfordul hogy akár 8 évet is várni kell az első virágzásig. Bogyós gyümölcsei ez után jelennek meg. Viszonylag gyorsan érnek be, kb. 20-25 nap alatt. Az éretlen gyümölcs zöld, és alig 2 hét elteltével már sötétbarnává, szinte feketévé válik. A gyümölcsöt frissen fogyasztják, vagy zseléket, lekvárt, bort készítenek belőle. Ám túlzott fogyasztásával vigyázni kell, mert tannint tartalmaz. Állandó nedvességre van szüksége és kedveli a jó vízelvezető, enyhén savas, homokos talajt. Igy akár heti 3-4 öntözésre is szüksége lehet. Ha kevés számára a nedvesség, akkor levelei lehervadnak. Ha magról szaporítjuk, akkor hozzávetőleg 30 napra lesz szükség a csírázáshoz. De sikeresen szaporítható dugványozással is. Természetes körülményei között Floridában például csak 5 méterre nő meg, addig Brazíliában eléri a 10 méteres magasságot is. Alapvetően metszésre nincs szüksége. Ha egy ága elhal, vagy csak kedvünkre szeretnénk "formálni", esetleg megakadályozni a sűrű bokrosodást, akkor természetesen lehet metszeni gond nélkül. A közvetlen napsütést csak 2-3 órán át viselik el. Sok fényre van szüksége, de nem direkt napfényre. Így egy magasabb fa árnyékában, vagy szobanövényként egy ablak mellett, de nem közvetlen az ablakban fogja magát jól érezni. Évente háromszor lehet trágyázni vastartalmú műtrágyával. A sót azonban nem kedveli.

100g gyümölcs tápanyagtartalma:

kalória 45-50,

víz 87,1 g,

fehérje 0,11-0,32 g,

zsír <0,01 g,

szénhidrát 12,58 g,

kalcium 6,3-7,6 mg ,

foszfor 9,2-34,6 mg,

vas 0,49-0,87 mg,

kálium 13,2 mg,

B1-vitamin 0,04 mg,

B2-vitamin 0,09 mg,

niacin 1,3 mg,

rost 0,08 mg,

riboflavin 0,02 mg,

triptofán 1,0 mg,

lizin 7,0 mg,

aszkorbinsav 17,7-238 mg,

összes antocianin 58,1-315 mg,

összes fenolszint 460,9 mg,

összes karotinoid 0,32 mg

Forrás: https://www.deerfield-beach.com/DocumentCenter/View/13948/Jaboticaba---Factsheet?bidId=

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés