Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Livistona rotundifolia

Ár:
9.900 Ft
Szerezhető hűségpontok: 10
Livistona rotundifolia
Cikkszám: 10946-1
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2023. december 12.
Várható szállítási díj: 2.190 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 80 - 100 cm
Szín: Zöld

Tulajdonságok

Livistona rotundifolia
 • Pálmaféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  Télen 10-15°C-ra van szüksége
 • Klíma-zóna (USDA): 10a - 11b
 • Kifejlett növény magassága: 25 méter, ám szobai körülmények között 1,5 méter
 • Fényigénye: félárnyékos
 • Vízigénye: átlagos, talaja legyen egyenletesen enyhén nedves
 • Páraigénye: átlagos, télen fűtőtt szobában gyakori permetezésre van szüksége
 • Talaj pH értéke: 5.5 - 7.5
 • Ültetőközeg: /3 virágföld és 1/3 homok
 • Ültetési időszak: tavasszal 23°C felett
 • Szaporítás: magról 23˘C-ban, 1-4 hónap alatt csírázik
 • Levél színe, mintája: sötétzöld szeldelt levelei legyező alakban helyezkednek el
 • Virágzási időszak: VI. - X. hó
 • Virág színe: krém
 • Nem ehető
 • Mérgező: hányás, hányinger, étvágytalanság
 • Nem állatbarát

Leírás

A livistonia pálmacsalád Ausztráliában terjedt el igazán, de fellelhető egyéb maláj szigeteken és DK-Ázsiában is. Az új környezethez hamar alkalmazkodó fajta. Szoliternövényként mutat a legjobban, ám dézsában a meleg hónapokban a kert is igazán figyelemreméltó lesz, ha ő ott van. Ez a mediterrán fajta nyáron a félárnyékos míg télen a világos helyet kedveli, ám a közvetlen napot nem viseli jól. Októbertől februárig csak 2 havonta tápozzuk, a nyári időszakban lehet akár 2-3 hetente is. Ha túl nagy szárazság van körülötte, akkor levelei barnulni kezdenek és megjelennek a kártevők. A sárga levélvégek többnyire magnézium-hiányra utalnak. Gyökerei rendkívül érzékenyek, így kerüljük a gyakori átültetést és a pangó vizet. Rendkívül hasznos levegőtisztító növény! Az idős példányok egy-két napig kibírják a -7°C-ot, ám ezzel inkább ne kísérletezzünk, mert levelei szinte biztosan sérülnek ilyen alacsony hőmérsékleten. 2011 szeptemberétől hivatalosan Saribus rotundifolius a neve, ám a növénytermesztők és kertészetek még nem álltak át az új nevére (https://palmpedia.net/wiki/Saribus_rotundifolia). Csak idős korában és természetes környezetében virágzik, majd ezt követi a kicsi gömbölyű termés, mely eleinte piros, majd fekete lesz. Szobanövnyként nem virágzik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés