Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Davallia bullata Humata Tyermanii

Ár:
4.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 5
Pókláb páfrány
Cikkszám: 11493
Elérhetőség: Hamarosan
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2023. február 21.
Várható szállítási díj: 1.290 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 30 - 40 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
490 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
790 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.390 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.390 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

Davallia bullata Humata Tyermanii
 • Páfrányféle
 • Epifita, lombhullató
 • Szobanövény
 • Klíma-zóna (USDA): 10a
 • Kifejlett növény magassága: 50- 60 cm
 • Fényigénye: félárnyékos
 • Vízigénye: magas, napi fél deci
 • Páraigénye: 60%
 • Ültetőközeg: 60% tőzeg + 20% perlit +20% vermikulit
 • Ültetési időszak: késő tavasz, nyár
 • Szaporítás: Rizoma vagy tőosztással, spórákkal
 • Levél színe, mintája: zöld vagdalt levelek, szőrős léggyökerekkel
 • Nem ehető
 • Mérgező
 • Nem állatbarát

Leírás

Ez a japán epifita páfrány póklábakat növeszt, ezek a "lábak" igen barátságos és selymes tapintásúak, közel sem olyan félelmetes, mint maga a pók! Ezek a lábak tulajdonképpen a rizomái, melyek akár teljes egészében körbefonják a cserepet kívülről. Természetes élőhelyén a póklábaival kapaszkodik faágakra és így terjed, növekszik. Az ismert páfrányokkal ellentétben, ő kedveli, ha némileg kiszárad a talaja két öntözés között. Nevezik még fehér vagy ezüst Nyúllábpáfránynak is, ez igy sokkal barátságosabban hangzik. A téli hónapokban ledobhatja leveleit, ám tavasszal újra burjánzik. A szobahőmérséklettel (18-24°C) tökéletesen elégedett és ideális konyhák vagy fürdőszobák díszítésére, mert igencsak kedveli a párás klímát. Lassan növekvő fajta, hozzávetőleg 50-60 cm-s lesz. Egy világos, de nem napos sarkot keressünk a számára, de árnyékban is jól érzi magát. Szaporítani a spóráival lehet vagy tőosztással.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés