Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Passiflora Caerulea

Ár:
5.490 Ft
Szerezhető hűségpontok: 6

Passiflora Caerulea

Cikkszám: 10431
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2024. június 27.
Várható szállítási díj: 2.590 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 60 - 70 cm
Szín: Kék
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Kókuszrostkaró 150 cm Kókuszrostkaró 150 cm
2.690 Ft
Kókuszrostkaró 80 cm Kókuszrostkaró 80 cm
1.790 Ft
Kókuszrostkaró 120 cm Kókuszrostkaró 120 cm
2.290 Ft

Leírás

GOLGOTA VIRÁG - PASSIFLORA

A Golgotavirág vagy Passion Flower eredetileg a trópusokról származik. 
A legnagyobb biodiverzitás Közép- és Dél-Amerikában található. Ez a gyönyörű és egyedülálló kúszőnövény sokféle formában és méretben kapható. E fajok közül néhány ehető gyümölcsöket is termel. A legismertebb faj a "Cearulea". Ez a leggyakrabban ültetett faj is, mivel ez a legjobb az éghajlatunkhoz. A Cearulea elég szorgalmas, gyorsan növekvő növény. Azonban nehéz a téli tartása, mert a  növény egyes részei megfagyhatnak. A megmaradt földalatti gyökerekből tavasszal újra kihajthat a növény. A golgotavirágot hazánkban gyakran cserepes növényként tartják. Ennek az az előnye, hogy télen könnyedén be lehet vinni melegebb fagymentes helyre. Mivel félig lombhullató növény, ezért mindig az évszaknak megfelelő levélzettel, vagy anélkül küldjük. 

Hogyan törődjünk a golgotavirággal?

A golgota virág nem igényes. Viszonylag érzéketlen az ismert növényi megbetegedésekre, gyorsan növekszik, és nem túl igényes a talajtípus és a trágyázás szempontjából. A növényt lehetőleg napos helyre kell ültetni, mert ott sokkal jobban virágzik, mint egy árnyékos helyen. Ha a golgotavirág túl nagy és vad lesz, akkor habozás nélkül megmetszheti. Ez egy erős és gyorsan növekvő növény, amely nem bánja a metszést. Előfordulhat, hogy ez az eredetileg trópusi kúszónövény meghal egy kissé keményebb tél után. Ezután vágja le a növényt teljesen a talaj mentén. Sok esélye van arra, hogy a növény tavasszal 
újra kihajt a gyökerekről.

Mikor virágzik a golgotavirág?

A golgotavirág csak jó időben virágzik. Meleg napokon, amikor sok a fény a bimbók kinyilnak. Hideg és sötét napokon csak nagyon kevés nyitott virág látható. A golgotavirág virágzási periódusa májustól októberig tart.

Hány növényt ültessek méterenként a kerítés vagy fal mellé?

A Passiflora gyorsan növekvő növény. Ha 5 növényt / métert ültetünk, a szezon végére egy szép, golgota virággal benőtt kerítést vagy falat kapunk.

talaj: Levegős és jó vízáteresztő.

páratartalom: Normális, de nem túl magas.

Fényigény: Félárnyékos, napos.

magasság: Ha nem vágja le a növényt, pár év elteltével 4 méter magas is lehet.

Örökzöld vagy lombhullató: A Passiflora félig örökzöld. Kemény télen vagy hosszabb száraz időszakban a golgota virág elveszítheti a leveleket.

Metszés: Ha a golgota virág túl nagy, akkor habozás nélkül visszavághatja. A golgota virág gyorsan növekvő növény, amely hamarosan visszanyeri régi méretét.

Trágyázás: A trágyázást NPK bázis-keverékkel végezzük. Évente 1 x elegendő.

A virág: Az egyedülálló virágok buja kék színűek. A virágzás után a növény narancsos gyümölcsöt termel. Június - szeptemberig virágzik. 

Érdekesség:


A Passiflora Edulis a legalkalmasabb a gyümölcs termesztésre. Előnyösen, ha ezt a fajt üvegházba tartjuk. Egy üvegházban a gyümölcsök teljesen megérnek.

Vélemények

5.00
7 értékelés
5
(7)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2023. 06. 20.
Mikor megláttam nem hittem a szememnek ,hihetetlenül gyönyörű növényeket kaptam, bimbóval ,virágokkal !!!Köszönöm szépen!
| 5 / 5 csillag!
2023. 06. 19.
Nagyon elégedett vagyok , gyönyörű növényt kaptam sok bimbóval , a csúcs pedig nyíló Golgota virág, álom szép
| 5 / 5 csillag!
2023. 06. 14.
Szép, fejlett, fajtaazonos, virágos növényt kaptam! Köszönöm! István
| 5 / 5 csillag!
2022. 04. 03.
Szép, egészséges növény, megfelel a tavaszi, még fejlődésben lévő állapotnak.
| 5 / 5 csillag!
Regisztrált vásárló
2021. 08. 29.
Szép és egészséges növényeket küldtek.
| 5 / 5 csillag!
Regisztrált vásárló
2021. 05. 09.
| 5 / 5 csillag!
Regisztrált vásárló
2021. 05. 09.
A "golgoták" a szívem csücskei. Nagyon szép növényeket kaptam, mint mindig.

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Termék címkék: télálló

Keresés