Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Fatsia Japonica Variegata

Ár:
4.990 Ft
Fatsia Japonica Variegata
Cikkszám: 11096-1
Elérhetőség: Hamarosan
Méret (magasság cseréppel együtt): 25 - 35 cm
Szín: Zöld-fehér
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
390 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
690 Ft
Kókuszrostkaró 150 cm Kókuszrostkaró 150 cm
2.490 Ft
Kókuszrostkaró 80 cm Kókuszrostkaró 80 cm
1.190 Ft
Kókuszrostkaró 120 cm Kókuszrostkaró 120 cm
1.490 Ft
Instant gyep Instant gyep
3.490 Ft 2.990 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.290 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

Fatsia Japonica Variegata
 • Cserje
 • Szobanövény
 • Örökzöld
 • Kifejlett növény magassága: 3 - 3,5 m
 • Klíma-zóna (USDA): 7b – 10b
 • Fényigénye: félárnyékos
 • Vízigénye: átlagos
 • Páraigénye: 60-65%
 • Ültetőközeg: jó vízáteresztő talaj
 • Talaj pH értéke: 6.1 - 7.8
 • Ültetési időszak: IV.-V. és IX.-XI. hó
 • Szaporítás: dugványozással
   
 • Virágzási időszak: X.-XI. hó
 • Virág színe: fehér
 • Nem ehető: Gyümölcse
 • Levél színe, mintája: zöld-fehér variegata
 • Állatbarát

Leírás

Fatsia japonica – szobaarália

Az Araliaceae (aráliafélék) családba tartozó Fatsia nemzetség képviselője.

A termesztésben egyetlen termesztett fajként ismert. Japán, Dél-Korea vidékéről származik. 2–5 m magas cserje, többnyire el nem ágazó törzset nevel. Hosszú levélnyélen nagyméretű, 15–40 cm széles, 7–9 karéjú, fényeszöld, erősen tagolt, szélein fogazott levelei fiatal korban barnán szőrözöttek, kifejlett korban kopaszok. Az idős példányok gömbölyded ernyőben fehér virágokat hoznak. Termést is érlelnek, az érett termések húsosak, feketék.

Környezeti igény

Fény- és hőigény: Nyáron szabadban nevelhető szórt fényben, a tűző naptól óvni kell. Védett, támfal előtti helyekre ki is ültethető, a fiatal töveket télire takarni kell. Kimondottan hűvös helyre való, télen az optimális hőigénye 6–12 °C. A megedzett többéves tövek téli fagytűrése –14–16 °C.

Magas hőmérsékleten, rossz fényviszonyok mellett felkopaszodik. Közepes fényigényű, a túl erős fényt nem kedveli.

Vízigénye a hőmérséklettől függően változik. Tápanyagigényes, elsősorban a növekedési időszakban, tél végétől nyár végéig szükséges a tápoldatozás.

Termesztés

Magvetéssel szaporítják. Anyanövényt kell fenntartani, vagy a vásárolt magot érés után azonnal (február) vetni. 16–17 °C-on jól, könnyen csírázik. A tovább neveléshez elég 14 °C. A kis növényeket méret szerint szétválogatják. A nagyméretűeket 14 °C-on, a nevelés ideje az elérendő növénymérettől függ (1 éves neveléssel 18-as cserépben 7–9 leveles növény nevelhetünk.

Egy cserépben 1–3 db-ot nevelnek. Vegetatív úton is szaporítható légbujtással (moházás), fejdugványról, vagy az idős példányok törzsének feldarabolásával.

Fajtája ’Variegata’ – krémfehéren tarka szegélyű levelekkel.

Növényvédelem

• Pajzstetvek, gyapjastetvek: igen kedvelt tápnövényük, ezért rendszeresen védekezni kell ellenük növényvédő szerekkel.

• Atkák: különösen a páraszegény, meleg környezetben lépnek fel tömegesen.

Vélemények

5.00
3 értékelés
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 02. 13.
Nagyon szép, egészséges növényt kaptam profi csomagolásban. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2021. 02. 06.
| 5 / 5 csillag!
2021. 01. 31.

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés