Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Cypripedium sárga

Ár:
8.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 9
Cypripedium sárga
Cikkszám: 10340
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2024. július 02.
Várható szállítási díj: 2.590 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 20 - 30 cm
Szín: Sárga
Menny.:

Leírás

Cypripedium

Növekedési szakasz

Az új Cypripedium sarjak általában április környékén jelennek meg, kivéve a Cypripedium formosanum korai fajta esetében, mely március elején kezd fejlődni. Késői fajta a Cypripedium reginae, mely április után kezd fejlődni. Ahogy azonban megindul a fejlődés, a vegetáció felgyorsul és 3-5 héten belül a lombozat kifejlődik. A virágzás áprilistól egészen június elejéig tart. Nyár végén a lombozat megsárgul és elhervad, majd teljesen eltűnik. A Cypripedium nyugalmi állapotba kerül. Amikor a levelek teljesen elszáradtak, a szárakat 5 cm magasan levághatjuk. Vigyázzunk, nehogy megsértsük az újonnan kibújt sarjakat, melyek már megjelenhetnek ilyenkor.

Az egymást követő növekedések és nyugalmi szakaszok után, az évek múltával a Cypripedium nemcsak erősebbé válik, de szaporodik is, melyet az évente megjelenő új hajtásoknak köszönhet

Téli nyugalmi állapot

A Cypripedium fajok a legellenállóbbak a hideggel szemben. A Cypripedium formosanum, franchetti, és japonicum fajok kivételével a többségük -30°C, -40°C alatti hideget is gond nélkül elviseli.

Télen a növény rizóma formában van jelen, nem igényel védelmet.

Termesztés

A Cypripedium a legigényesebb kerti orchideafajta, mivel jól kiválasztott talajt igényel. Ha a talaj túl tömör vagy túl sok agyagot tartalmaz, inkább az ültető kosarak használatát ajánljuk. Ássunk egy kb. 40 cm gödröt, az aljára tegyünk egy vízelvezető réteget (láva köveket vagy kisebb kavicsokat) és töltsük meg a fent megjelölt szubsztrátummal.

A Cypripedium olyan talajt kedvel, mely szervesanyagban szegény és jó vízelvezető-képességgel rendelkezik. Javasolt a talaj ásványi réteggel (legalább 50%) történő szellőztetése, ez lehet homok, agyaggyöngy, gyöngykavics vagy ideális esetben lávakő (vulca). Szervesanyagként adhatunk finomra aprított fenyőkérget vagy kókuszrostot tartalmazó komposztot.

Nemcsak az a fontos, hogy a rizómák nyáron ne száradjanak ki, hanem az is, hogy télen ne álljanak vízben. Különféle ásványi szubsztrátumok megfelelően megtartják a nedvességet nyáron, míg télen gondoskodnak a nedvesség elvezetéséről.

Speciális kerti orchideák számára kialakított Phytesia komposztot ajánlunk az kívánt hatás eléréséhez, mely egy előre elkészített keverék tőzeg, lávakő és kéregforgács összetevőkkel.

Kitettség

A Cypripedium kertben hűvös, árnyékos vagy félárnyékos helyre kerüljön. Kerüljük el, hogy a növény a nap legmelegebb óráiban direkt napsugárzást kapjon.

Tápanyag utánpótlás és kártevők kezelése

A Cypripedium kevés trágyázást kíván. Ennek ellenére mértékkel használhatunk hosszú időn keresztül felszívódó műtrágyákat, mint pl. az Osmocote. Ezt tavasszal alkalmazzuk, amikor a csírák kezdenek megjelenni a talaj felszínén.

Ha a kertjét sokszor ellepik a csigák, javasoljuk a csigaölő szereket, legalább tavasszal, az új csírák megjelenésekor. A Cypripedium hajtások különösen vonzóak a hasonló kártevők számára.

Forrás: https://sites.google.com/site/horchidales/calendar

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 03. 09.
Szuper jó gaz! Aki szereti a talajlakó orchideákat annak ajánlom. Fontos, az öntözéssel télen óvatosan!
| 5 / 5 csillag!
Regisztrált vásárló
2022. 03. 04.
Megérkezett nagyon gondos csomagolásban. Pontosan így néz ki mint a fotón, több növekvő hajtással. Örülök, hogy sikerült hozzá jutnom.

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés