Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Camellia japonica Brushfields Yellow

Ár:
3.990 Ft
Japán kamélia
Cikkszám: 11226
Elérhetőség: Hamarosan
Méret (magasság cseréppel együtt): 30 - 40 cm
Szín: Fehér
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Instant gyep Instant gyep
3.490 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.290 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.290 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

 • Fűszer- és gyógynövény
 • Örökzöld
 • Kertészeti zóna (USDA): 8a - 8b
 • Kifejlett növény magassága: 4 m
 • Fényigénye: félárnyékos, részleges árnyék
  reggeli napfény
 • Vízigénye: átlagos
 • Páraigénye: közepes
 • Ültetési időszak: egész évben
 • Talaj pH értéke: savas
 • Ültetőközeg: jó vízáteresztő (Rhodondendron-talaj)
 • Szaporítás: magról
 • Virágzási idoszak: II. - IV.
 • Virág színe: fehér
 • Levél színe, mintája: zöld fényes levelek
 • Nem ehető:
 • Állatbarát

Leírás

A japán Bruschfieldi sárga kamélia egy nagyon különleges és ritka színvilággal örvendeztet meg:  közel 10 cm-es átmérőjű viráglabdája krémfehér-halványsárga fodros szírmai középen egy élénk sárga színben találkoznak. A virágja A. Dumas A kaméliás hölgy című könyvéből is ismert. Ausztráliából származik. Ez az örökzöld teacserje részben árnyékos helyeket kedveli és igen jól viseli a hideget -12°C-ig. 10°C feletti hőmérsékleten nem virágzik, rügyei lehullanak mielőtt kinyílnának. Február-áprilisra esik a virágzási ideje mielőtt még felmelegedne a tavasz. Némely vidéken "télrózsának" is nevezik jó hidegtűrő képessége és korai virágzása miatt. Hazánkban is egy szélvédett sarokban kiválóan áttelel a kertben. Ha nagyon hideg télre számítunk, akkor egy fűtetlen télikertben vagy folyosón dézsában is áttelelhet. A japán kaméliák általában nem szeretik a környezetváltozást, mint hőmérsékletingadozás, rendszertelen locsolás vagy helyváltoztatás, ilyenkor könnyedén ledobálja leveleit és bimbóit. Nem kedveli a meszet, így tanácsos esővízzel locsolni. Bár a japán kamélia a Camelia sinensis teacserjével rokon, mégis csak dísznövényként termesztik. Nem tartozik a fogyasztható teafélék közé.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés