Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Calathea orbifolia

Ár:
3.490 Ft
Calathea orbifolia
Cikkszám: 10212-6
Elérhetőség: Hamarosan
Méret (magasság cseréppel együtt): 30 - 35 cm
Szín: Mix
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
390 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
690 Ft
Instant gyep Instant gyep
3.490 Ft 2.990 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.290 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

Calathea orbifolia
 • Levéldísznövény
 • Szobanövény
 • Örökzöld
 • Klíma-zóna (USDA): 10b - 11
 • Kifejlett növény magassága: 80 - 100 cm
 • Fényigénye: félárnyékos
 • Vízigénye: átlagos
 • Páraigénye: nagyon magas
 • Talaj pH értéke: 5.0 - 6.0
 • Ültetőközeg: 2:1 arányban tőzeg vagy kókuszrost perlittel keverve, vagy azálea-föld
 • Ültetési időszak: kora tavasszal
 • Szaporítás: Tőosztással
 • Levél színe, mintája: világos és sötétzöld alapon ezüst csíkok
 • Virág színe: fehér
 • Állatbarát, nem toxikus

Leírás

Ezt a brazíliai szépséget hazánkban szobanövényként tartjuk. A Calathea orbifolia, ahogyan a neve is utal rá kerekded levelű. Sűrű levélcserjét képez és elérheti akár a 100 cm-es magasságot is. Csíkjai a zöld és ezüst árnyalataiban váltakoznak. Szobanövényként gyakorlatilag nem virágzik, azonban a természetes élőhelyén sem feltűnő a virága. Ha ablakban tartjuk őket, szűrnünk kell a fényt számukra egy függöny segítségével. Az ablakpárkányon szüksége lehet még esetleg egy parafaszőnyegre a hidegtől való elszigetelés érdekében. A savas rhododendron vagy azálea talaj megfelelőbb a számára mint a hagyományos virágföld. A magas páratartalomért igen hálás tud lenni. Összefoglalva teremts neki dzsungel környezetet és mindketten boldogok lesztek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés