Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia wentii green

Ár:
7.990 Ft
5.990 Ft
Kedvezmény: 25%
Az akció időtartama:
2021. 12. 01. -
Alocasia wentii green
Cikkszám: 11446
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 60 - 80 cm
Szín: Zöld

Tulajdonságok

Alocasia wentii green
 • Kontyvirágféle
 • Szobanövény
 • Örökzöld
 • Kifejlett növény magassága: 80 cm
 • Klíma-zóna (USDA): 11a - 12b
 • Fényigénye: félárnyékos
 • Vízigénye: átlagos, langyos vízzel, páraigénye nagy
 • Páraigénye: magas
 • Ültetőközeg: laza, jó vízelvezető
 • Talaj pH értéke: 5.5 - 6.5
 • Ültetési időszak: egész évben
 • Szaporítás: leválasztással, rizomák osztásával
 • Levél színe, mintája: élénk zöld és hullámos szegéllyel
 • Virág színe: jelentéktelen, krém spatula
 • Nem ehető
 • Nem állatbarát

Leírás

Levelei nagyra nőnek, fajtája igazi büszkesége ez a növény, vastag sötétzöld, fonákja pedig lila, bronzszínű, akár 60 cm feletti leveleket is hozhat. A növény magassága elérheti a 100-120 cm-t is. Késő tavasztól őszig ki lehet ültetni, félárnyékos/napos helyre, de csakis szoktatással. Előnyben részesíti a laza, tőzeges, tápanyagban gazdag talajt, amely egyenletesen nedves, de jó víz elvezetésű legyen, az sem árt a növénynek, ha beleállítjuk egy tálca vízbe a nagy nyári forróságban. Téli időszakban visszafogottabb locsolást igényel és az ilyenkor hozott leveleit könnyen megkapja az első tavaszi erősebb napsütés, de a szabadban hozott levelei már nem sérülékenyek a nappal szemben. Tápot hetente egyszer kaphat, amit gyors és nagy növekedéssel hálál meg. Alocasia wentii az egyike azoknak a kevés alokáziáknak, amely a 7b éghajlati zónát is elviseli. Télen a kevesebb napfény miatt hajlamos a nyáron hozott rengeteg leveléből maximum 2-4 levelet hagyni, de tavasszal ismét hajt. Minden növényt, szeptember 30. után visszavágva, levél nélkül, vagy maximum egy levéllel küldünk. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés