Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Watsoniana

Ár:
22.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 23
Alocasia Watsoniana
Cikkszám: 11522
Elérhetőség: 7 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 20 - 30 cm
Szín: Zöld-fehér

Tulajdonságok

Alocasia Watsoniana
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  16-27°C
 • Klíma-zóna (USDA): 10a - 12
 • Kifejlett növény magassága: 100 cm
 • Fényigénye: félárnyékos 60%
 • Vízigénye: átlagos, esővízzel
 • Páraigénye: 60%
 • Talaj pH értéke: 5.6 - 7.5
 • Ültetőközeg: laza, homokos talaj
 • Szaporítás: tő- vagy rizomaosztással
 • Levél színe, mintája: fényes sötétzöld levelek fehér vastag erezettel
 • Nem ehető
 • Mérgező: bőrirritácíó, gyomorpanaszok
 • Nem állatbarát

Leírás

Alocasia longiloba Watsoniana (A black giant jewel)

Az Ékszeralokáziák óriása! Az A. watsoniana rokonságban áll az A. sanderiana és az A. longilobával, azonban ő felülmúlja társait. A pajzs alakú levelei mélyzöldek világos, már már fehér erezettel. Az egyik legnagyobbra növekedő Ékszeralokázia. Levelei akár 1 méteresre is megnőnek megfelelő körülmények között. Levélfonákjuk padlizsánlila. Igényeit tekintve ugyanazok, mint a legtöbb Alokáziának: közvetett napfény (60%-os árnyékolás), sok pára, jó vízelvezető nedves és levegős talaj és meleg, meleg, meleg. Gyakori, akár napi öntözést is igényel a talajától és klímájától függően. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés