Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Sinuata

Ár:
18.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 19
Alocasia Sinuata
Cikkszám: 11521
Elérhetőség: Hamarosan
Várható kézbesítés: 2022. július 06.
Várható szállítási díj: 1.600 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 25 - 30 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Ültető kosár 11x11cm Ültető kosár 11x11cm
200 Ft
Ültető kosár 18x18cm Ültető kosár 18x18cm
590 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.390 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.390 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

Alocasia Sinuata
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  16-27°C
 • Klíma-zóna (USDA): 9a - 11
 • Kifejlett növény magassága: 30 - 45 cm
 • Fényigénye: erős, közvetett napfény
 • Vízigénye: átlagos, esővízzel
 • Páraigénye: 60%
 • Talaj pH értéke: 5.6 - 7.5
 • Ültetőközeg: laza, homokos talaj
 • Szaporítás: tő- vagy rizomaosztással
 • Levél színe, mintája: fényes sötétzöld levelek
 • Virágzási időszak: I. - IV. hó
 • Nem ehető
 • Mérgező: bőrirritácíó, gyomorpanaszok
 • Nem állatbarát

Leírás

Köznyelven Mirror face (Arctükör), a Jewel Alocasia (Ékszeralokázia) családjába tartozik. Samar, Leyte, Mindanao mészkőerdeiben terjedt el a Fülöp-szigeteken. A fák lombkoronái alatt növekednek ezek a törpe Elefántfülek. Kritikusan veszélyeztetett fajnak minősül, így csakis termesztők által hivatalosan szaporított példányokat szabad vásárolni. Már 1885-ben feljegyezte a növényt N. E. Brown, ám az otthonokban csak most kezdi el fénykorát élni. Természetes körülmények között jellemzően januártól áprilisig virágzik. Dús lombozatát a fényes, sötétzöld levelei adják. Gyors növekedésű fajta. A Sinuate szó jelentése hullámos, ám ezen tulajdonsága szobanövényként tartva ritkán fejeződik ki teljesen. Kezdetben zölden indulnak meg a levelek, majd később mélyebb zöldre váltanak némi fémes szürke csillogással, erezete sötétzöld marad. Legjobb számára az erős közvetett napfény. Figyelni kell a jó vízelvezetésre, mivel eredeti élőhelyén mészkőtalajban terjedt el, otthon is célszerű laza, homokos talajt választani a virágcserépbe, legyen állandóan nedves az ültetőközege, ám ne álljon vízben a gyökérzet. Öntözéskor célszerű esővizet vagy szűrt vizet alkalmazni, mert a kemény víztől hajlamos a növény levele elsárgulni. 16 -27°C-on legalább 60%-os páratartalmat biztosítsunk a számára. Havonta egyszer lehet magasabb nitrogéntartalmú műtrágyával elősegíteni az egészséges fejlődését áprilistól késő októberig. Levelei hozzávetőleg 30 cm-re nőnek meg. Szaporítani leginkább tőosztással lehet, de a rizomaosztás is kiváló módszer otthoni szaporításra. Emberekre és állatokra nézve mérgező a levélnedv. Gyomorpanaszokat és bőrirritációt okozhat, így fogyasztásra semmiképp nem alkalmas és a növény gondozásakor ajánlott kesztyűt felvenni. Mutat némi hasonlóságot az Alocasia bagindával, azonban a baginda levelei mattok, hosszúkásabbak és levélerezetüknek van némi vöröses árnyalata, továbbá az A. baginda Kalimantanból származik. Tökéletesen alkalmas kerti tavak talajmenti díszítésére.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés