Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Sinuata

Ár:
18.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 19
Alocasia Sinuata
Cikkszám: 11521
Elérhetőség: 7 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 25 - 30 cm
Szín: Zöld

Tulajdonságok

Alocasia Sinuata
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  16-27°C
 • Klíma-zóna (USDA): 9a - 11
 • Kifejlett növény magassága: 30 - 45 cm
 • Fényigénye: erős, közvetett napfény
 • Vízigénye: átlagos, esővízzel
 • Páraigénye: 60%
 • Talaj pH értéke: 5.6 - 7.5
 • Ültetőközeg: laza, homokos talaj
 • Szaporítás: tő- vagy rizomaosztással
 • Levél színe, mintája: fényes sötétzöld levelek
 • Virágzási időszak: I. - IV. hó
 • Nem ehető
 • Mérgező: bőrirritácíó, gyomorpanaszok
 • Nem állatbarát

Leírás

Köznyelven Mirror face (Arctükör), a Jewel Alocasia (Ékszeralokázia) családjába tartozik. Samar, Leyte, Mindanao mészkőerdeiben terjedt el a Fülöp-szigeteken. A fák lombkoronái alatt növekednek ezek a törpe Elefántfülek. Kritikusan veszélyeztetett fajnak minősül, így csakis termesztők által hivatalosan szaporított példányokat szabad vásárolni. Már 1885-ben feljegyezte a növényt N. E. Brown, ám az otthonokban csak most kezdi el fénykorát élni. Természetes körülmények között jellemzően januártól áprilisig virágzik. Dús lombozatát a fényes, sötétzöld levelei adják. Gyors növekedésű fajta. A Sinuate szó jelentése hullámos, ám ezen tulajdonsága szobanövényként tartva ritkán fejeződik ki teljesen. Kezdetben zölden indulnak meg a levelek, majd később mélyebb zöldre váltanak némi fémes szürke csillogással, erezete sötétzöld marad. Legjobb számára az erős közvetett napfény. Figyelni kell a jó vízelvezetésre, mivel eredeti élőhelyén mészkőtalajban terjedt el, otthon is célszerű laza, homokos talajt választani a virágcserépbe, legyen állandóan nedves az ültetőközege, ám ne álljon vízben a gyökérzet. Öntözéskor célszerű esővizet vagy szűrt vizet alkalmazni, mert a kemény víztől hajlamos a növény levele elsárgulni. 16 -27°C-on legalább 60%-os páratartalmat biztosítsunk a számára. Havonta egyszer lehet magasabb nitrogéntartalmú műtrágyával elősegíteni az egészséges fejlődését áprilistól késő októberig. Levelei hozzávetőleg 30 cm-re nőnek meg. Szaporítani leginkább tőosztással lehet, de a rizomaosztás is kiváló módszer otthoni szaporításra. Emberekre és állatokra nézve mérgező a levélnedv. Gyomorpanaszokat és bőrirritációt okozhat, így fogyasztásra semmiképp nem alkalmas és a növény gondozásakor ajánlott kesztyűt felvenni. Mutat némi hasonlóságot az Alocasia bagindával, azonban a baginda levelei mattok, hosszúkásabbak és levélerezetüknek van némi vöröses árnyalata, továbbá az A. baginda Kalimantanból származik. Tökéletesen alkalmas kerti tavak talajmenti díszítésére.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés