Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Silver nebula

Ár:
4.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 5
Alocasia Silver nebula
Cikkszám: 11519
Elérhetőség: 24 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 5 - 15 cm
Szín: Ezüst

Tulajdonságok

Alocasia Silver nebula
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  18-25°C
 • Kifejlett növény magassága: 70-90 cm
 • Télállósági zóna (USDA): 9a - 11
 • Fényigénye: napos, 80%-os árnyékolásig
 • Vízigénye: átlagos
 • Páraigénye: 65 %
 • Ültetőközeg: jó vízáteresztő, laza talaj
 • Talaj pH értéke: 5.6 - 6.8
 • Ültetési időszak: tavasz, kora nyár
 • Szaporítás: rizómák felosztásával
 • Levél színe, mintája: ezüst színű zöld erezettel
 • Nem állatbarát
 • Mérgező: (Kalcium-oxalát)
 • Nem ehető

Leírás

Tükröm-tükröm, mond meg nékem, ki a legszebb Alokázia e vidéken! Naná, hogy a Nebula! Az Ékszeralokáziák legszebbike a zöld, vastag, szív alakú leveleivel. Az ezüstszürkétől a szénfeketéig minden árnyalat megtalálható a matt zöld leveleken. 2000-ben kapta meg végleges hivatalos nevét, azelőtt lehetett kapni A. Guttata néven is a kereskedelemben. Borneoból származtatják. A kifejlett növény 70-90 cm magasra nő meg, érett levelei hozzávetőleg 45 centisek. Az alokáziákra jellemzően ez a fajta is ledobhatja leveleit a nyugalmi időszakban, azonban aggodalomra semmi ok, tavasszal újabb, nagyobb és szebb leveleket hoz majd. Kezdőknek több odafigyelés ajánlott, azonban a gyakorlott Alokázia-tartóknak nem fog nehézséget okozni a gondozása. Fenn kell tartani az egyensúlyt a félnedves és félszáraz között, megfelelő napfény és páratartalom mellett, ez kb. heti 3-szori öntözést jelent kevés mennyiségű vízzel. Természetesen a talaj minősége is befolyásolja az öntözési gyakoriságot. Ez a fajta a közvetett napfényt kedveli és a 18-25°C-os hőmérsékletet. Ideális számára a jó vízelvezetésű, laza és levegős ültetőközeg. Igen hálás lesz, ha a páratartalmat 65% felett tartjuk a számára. Havonta egyszer tavaszi és nyári időszakban hígított műtrágyával lehet pótolni számára a tápanyagokat. Nyári időszakban akár hetente hozhatja az új leveleket, melyek mindig nagyobbak és szélesebbek lesznek. Nem kedveli a hirtelen hőmérsékletváltozást és a huzatot. Rizomák felosztásával lehet szaporítani, ezt célszerű tavasszal vagy nyáron elvégezni. Gyermekektől és a háziállatoktól tartsuk távol és gondozásakor húzzunk kesztyűt, mert a levélnedve allergiás reakciókat okozhat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés