Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Scalprum

Ár:
16.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 17
Alocasia Scalprum
Cikkszám: 11520
Elérhetőség: 8 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 20 - 30 cm
Szín: Zöld

Tulajdonságok

Alocasia Scalprum
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  18-24°C
 • Klíma-zóna (USDA): 10b - 12
 • Kifejlett növény magassága: 25 - 30 cm
 • Fényigénye: félárnyékos 60%
 • Vízigénye: átlagos, esővízzel
 • Páraigénye: 60%
 • Talaj pH értéke: 5.6 - 7.5
 • Ültetőközeg: laza, homokos talaj
 • Szaporítás: tő- vagy rizomaosztással
 • Levél színe, mintája: fényes sötétzöld levelek később kékes árnyalatúvá vállnak
 • Nem ehető
 • Mérgező: bőrirritácíó, gyomorpanaszok
 • Nem állatbarát

Leírás

Egy lelkes hawaii növénygyűjtőnek köszönhetjük, hogy ma már akár az otthonainkba is kerülhet ez a csodás egzotikus növény. Először 1999-ben készült róla leírás (A. Hay és P. Boyce-nak köszönhetően) a botanikatudomány számára. Vastag gumiszerű levelei nyílhegy szerűen keskenyednek el. Az új levelek világoszöldek, míg az idősebbek sötétzöld színre váltanak némi kékes árnyalattal. A kifejlett levelek 15-25 cm hosszúak és 4-5 cm szélesek. Értékeli a magasabb páratartalmat és társaihoz hasonlóan téli nyugalomra tér, ezért a hidegebb hónapokban jelentősen ritkítani kell az öntözését. Folyamatosan 18-24°C-on kell tartani és a meleg hónapokban lehet rendszeresen trágyázni. Talaja legyen jó vízelvezető, levegős, hogy a gumó rothadását elkerüljük. Megfelelő számára, ha tőzeget perlittel és orchideafölddel keverünk el. Ideális körülmények között egy kb. 6 cm-s buzogányvirágot hoz zöld színű spatulával, melynek spandixe fehér. A növény pontos jellemzői természetesen eltérhetnek a tartási körülményeitől függően! A nem megfelelő napfény okozhat színbéli eltérést, ami nem engedhet arra következtetni, hogy egy más fajta Alokáziát tartunk a kezünkben. Gyakran keverik az A. heterophyllával, bár nagyon hasonlatosak egymáshoz, a tudomány mégis megkülönbözteti őket egymástól, egyrészt az A. heterophylla a Fülöp-szigetekről származik, másrészt az idősebb levelei nem válnak kékes árnyalatúvá.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés