Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Scalprum

Ár:
16.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 17
Alocasia Scalprum
Cikkszám: 11520
Elérhetőség: Hamarosan
Várható kézbesítés: 2022. július 06.
Várható szállítási díj: 1.600 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 20 - 30 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Ültető kosár 11x11cm Ültető kosár 11x11cm
200 Ft
Ültető kosár 18x18cm Ültető kosár 18x18cm
590 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.390 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.390 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

Alocasia Scalprum
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  18-24°C
 • Klíma-zóna (USDA): 10b - 12
 • Kifejlett növény magassága: 25 - 30 cm
 • Fényigénye: félárnyékos 60%
 • Vízigénye: átlagos, esővízzel
 • Páraigénye: 60%
 • Talaj pH értéke: 5.6 - 7.5
 • Ültetőközeg: laza, homokos talaj
 • Szaporítás: tő- vagy rizomaosztással
 • Levél színe, mintája: fényes sötétzöld levelek később kékes árnyalatúvá vállnak
 • Nem ehető
 • Mérgező: bőrirritácíó, gyomorpanaszok
 • Nem állatbarát

Leírás

Egy lelkes hawaii növénygyűjtőnek köszönhetjük, hogy ma már akár az otthonainkba is kerülhet ez a csodás egzotikus növény. Először 1999-ben készült róla leírás (A. Hay és P. Boyce-nak köszönhetően) a botanikatudomány számára. Vastag gumiszerű levelei nyílhegy szerűen keskenyednek el. Az új levelek világoszöldek, míg az idősebbek sötétzöld színre váltanak némi kékes árnyalattal. A kifejlett levelek 15-25 cm hosszúak és 4-5 cm szélesek. Értékeli a magasabb páratartalmat és társaihoz hasonlóan téli nyugalomra tér, ezért a hidegebb hónapokban jelentősen ritkítani kell az öntözését. Folyamatosan 18-24°C-on kell tartani és a meleg hónapokban lehet rendszeresen trágyázni. Talaja legyen jó vízelvezető, levegős, hogy a gumó rothadását elkerüljük. Megfelelő számára, ha tőzeget perlittel és orchideafölddel keverünk el. Ideális körülmények között egy kb. 6 cm-s buzogányvirágot hoz zöld színű spatulával, melynek spandixe fehér. A növény pontos jellemzői természetesen eltérhetnek a tartási körülményeitől függően! A nem megfelelő napfény okozhat színbéli eltérést, ami nem engedhet arra következtetni, hogy egy más fajta Alokáziát tartunk a kezünkben. Gyakran keverik az A. heterophyllával, bár nagyon hasonlatosak egymáshoz, a tudomány mégis megkülönbözteti őket egymástól, egyrészt az A. heterophylla a Fülöp-szigetekről származik, másrészt az idősebb levelei nem válnak kékes árnyalatúvá.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés