Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Sarian (2 töves)

Ár:
6.990 Ft
Alokázia Sarian (2 töves) Jelenlegi növények 2-3 levelesek.
Cikkszám: 10077-2
Elérhetőség: Hamarosan
Méret (magasság cseréppel együtt): 50 - 60 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
390 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
690 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

Alocasia Sarian (2 töves)
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Hazánkban szobanövény
 • Kifejlett növény magassága: 150 - 300 cm
 • Klíma-zóna (USDA): 9 - 11
 • Fényigénye: napos
 • Vízigénye: átlagos
 • Páraigénye: 60 - 65%
 • Ültetési időszak: egész évben meleg környezetben
 • Ültetőközeg: jó vízáteresztő, laza talaj
 • Talaj pH értéke: 6.1 - 7.3
 • Szaporítás: rizómák felosztásával
 • Levél színe, mintája: hatalmas sötét zöld színű nyíllevelek, fehéres sárga erekkel
 • Virágzási időszak: egész évben lehetséges
 • Virág színe: krémszínű
 • Mérgező: bőrirrítáció, allergiás reakció
 • Nem ehető
 • Nem állatbarát

Leírás

Az ideális éghajlaton – forró és párás levegő egész évben – akár 4 méter magasra és 4 méter szélesre is megnőhet. Sokkal kisebb, de még mindig gyönyörű és évről évre egyre nagyobb méreteket ér el hazánkban szobanövényként még így is. Késő tavasztól kora őszig akár a kertbe is ki lehet ültetni, így akár 2 métert is elérheti pár év alatt. Levelei nyíl alakúak, felfelé állnak, méregzöldek és fehér erezetük teszi egyedivé. Az Alocasia sarian szereti a szinte már extrém módon tápanyagban gazdag talajt, ami soha nem szűkölködik a vízből és minden lehetséges hőből. Ha ezeket tudjuk biztosítani, akkor biztosak lehetünk, hogy méreteit tekintve egy igazi „szörnyeteg” lesz belőle. Virágzása az év bármely szakaszában lehet, ha a feltételeket biztosítjuk számára. Azonban aki ilyen növényt tart, azoknak a virágzás, csak egy másodlagos dolog. Ha a "Sarian" soha nem virágzik, akkor sem nem fog hiányozni, ha virágzik a növény nem néz ki jobbnak vagy teljesebbnek. A tartós hűvösebb időjárás beállta előtt még ássuk ki a növényt a földből és cserepezzük vissza. Sokkal kevesebb gyökere lesz, mit amire a mérete alapján következtetni lehet. Ezután be lehet vinni a lakásba, üvegházba és ott átteleltetni. Helyezzük nagyon világos, hűvös, de fagymentes helyre. Minél hűvösebb a helyiség, annál lassabb lesz a növekedés, ami a cél is, mert ez a növény nem szereti, ha egy sarokba be van állítva, mert éppen így passzol a bútorokkal. Vizet ne adjunk a növénynek addig, amíg a talaj szinte teljesen ki nem szárad. A cél az, hogy a növény nyugalmi állapotba kerüljön, akkor kevésbé lesz érzékeny a változásra. Jobb, ha a növények teljesen alvó, vagy majdnem olyanok maradnak, ami azt jelenti, hogy elég hűvös vagy elég száraz a levegő, vagy mindkettő egyszerre, hogy kevés vagy semmiféle növekedés ne álljon fenn. Április közepe felé, mikor meghosszabbodnak már a nappalok és úgy érzed, hogy itt az ideje felébreszteni a nagy Sariant, akkor el lehet kezdeni az öntözését, tápozását és a hőmérsékletet is emelni. De ne felejtsd el, hogy több meleg nagyobb növekedést jelent, ami valószínűleg több hibát jelenthet a lakásban. Mindaddig, amíg a növény, még csak ébredezik önmagához képest, óvatosan kell bátorítani a növekedésre. legjobb kivárni, amíg újra eléri az éjszakai hőmérséklet is a +12-13 fokot. Ez lehet május vége, június eleje akár. Ne feledd, ha túl korán van kiültetve, az éjszakai hideg hőmérséklet lelassítja a fiatal növényeket, amelyeknél a melegebb nappali hőmérséklet ezt nem fogja kompenzálni. Mikor kikerült újra a kertbe, lehet erőteljesebben tápozni és locsolni, hogy nyár végére még nagyobb óriás legyen belőle! Téli időszakban a szobai tartás és kevesebb fény miatt csak 2-4 levelet szokott tartani a növény, de tavasszal ismét hajt folyamatosan. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés