Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia macrorrhiza

Ár:
6.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 7
Óriástáró
Cikkszám: 10070-2
Elérhetőség: 5 db raktáron
Várható kézbesítés: 2022. június 29.
Várható szállítási díj: 2.800 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 90 - 110 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Ültető kosár 11x11cm Ültető kosár 11x11cm
200 Ft
Ültető kosár 18x18cm Ültető kosár 18x18cm
590 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.390 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.390 Ft

Tulajdonságok

Alocasia macrorrhiza egy leveles, visszavágott növény
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Hazánkban szobanövény
 • Kifejlett növény magassága: 120 - 180 cm
 • Klíma-zóna (USDA): 8b - 11
 • Fényigénye: napos, 80%-os árnyékolásig
 • Vízigénye: magas
 • Páraigénye: 60 - 65%
 • Ültetési időszak: egész évben meleg környezetben
 • Ültetőközeg: jó vízáteresztő, laza talaj
 • Talaj pH értéke: 6.6 - 7.5
 • Szaporítás: rizómák felosztásával
 • Levél színe, mintája: zöld színű fényes
 • Virágzási időszak: egész évben
 • Virág színe: krémfehér, krémsárga
 • Mérgező: bőrirrítáció, allergiás reakció
 • Nem ehető
 • Nem állatbarát

Leírás

Ez a hatalmas, egyenesen felfelé ágazó levelekből álló növény kivétel nélkül minden kertet trópusi kerté varázsol. Az óriás Alocasia Ázsiából származik Srí Lanka, India és Indonézia szigetéről. Nagyon jól alkalmazkodik sok féle talajtípushoz, mint például az agyagos, homokos, de mindenképp szerves anyagokban gazdag talajt részesíti előnyben.  Más fajta Alocasiáktól eltérően ez a faj egy vastagabb erős "álltörzsből" áll, amely elérheti a 1-1,5 métert is. A levelek hosszú szárúak és a hatalmas méretű növény ékkövei is egyben. Levelei függőlegesen állnak és ez mindaddig így is marad, amíg minden szükséges feltételt biztosítani tudunk a fejlődéséhez. Talaja tápanyagban gazdag és laza legyen és mindig legyen nedves a vegetációs időszakban. Mocsaras körülmények között fejlődik a legjobban. Kiegészítőként levél dísznövényeknek való tápoldattal lehet öntözni a vegetációs időszakban egy-kéthetente, míg téli időszakban havonta egyszer. Elviseli a teljes napsütést, bár az intenzív délutáni napfénytől nem árt óvni. sok oldalhajtást nevel a rizómáról, melyeket 3-4 leveles korukban már le lehet választani. Az Alocasia macrorrhiza óriás leveleinek köszönhetően elég nagy felületen biztosít árnyékot. Ennek tudatában kisebb árnyékkedvelő növényeket is ültethetünk köré. Az alfajok a "Lutea" és "New Guinea Gold" különösen gyönyörűek, tiszta sárga, arany sárga szárakkal és levélvénákkal. A "Variegata" foltos zöld, világoszöld, sárga, krémes és fehér színben tündököl, és nem éri el a fajhoz hasonló masszív méreteket. Téli időszakban a szobai tartás és kevesebb fény miatt csak 1-3 levelet szokott tartani a növény, de tavasszal ismét hajt folyamatosan.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés