Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Hilo Beauty

Ár:
11.900 Ft
Szerezhető hűségpontok: 12
Alocasia Hilo Beauty
Cikkszám: 11063-1
Elérhetőség: Hamarosan
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2023. február 07.
Várható szállítási díj: 990 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 40 - 50 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
490 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
790 Ft
Ültető kosár 11x11cm Ültető kosár 11x11cm
200 Ft
Ültető kosár 18x18cm Ültető kosár 18x18cm
590 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.390 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.390 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

Alocasia Hilo Beauty
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
 • Klíma-zóna (USDA): 9a - 11
 • Kifejlett növény magassága: 180 - 200 cm
 • Fényigénye: félárnyékos
 • Vízigénye: magas
 • Páraigénye: 60 - 65%
 • Talaj pH értéke: 6.1 - 7.5
 • Ültetőközeg: álló víz vagy nedvességet megtartó talaj, lehet savas, agyagos és homokos is.
 • Szaporítás: rizomáról
 • Levél színe, mintája: zöld szívlevelek sárga foltokkal
 • Virágzás: egyes termesztők szerint nem hoz virágot
 • Nem ehető
 • Mérgező: Bőr- és szemirritáló, gyomorpanaszok
 • Nem állatbarát

Leírás

Ez egy ritka Elefántfül növény, az Alocasia 'Hilo Beauty' a hawaii Hilo-ban, egy olyan városban tűnt fel, amely számos ritka őshonos növény otthona a nagy szigeten. Ez a spontán hibrid néhány évvel ezelőtt jelent meg. A növénykutatók még keresik a fajokat, melyekből létrejött, mivel természetes úton mutálódott, nehéz dolguk van az aroid szakértőknek. Hivatalosan az Alokáziák közé sorolták a Hilo Beautyt, de tagadhatatlan, hogy van némi köze a Kolokáziákhoz is. Rizomája rövid, ami azonban a Caladium fajokéval hasonlatos. Ne csodálkozzunk tehát, ha a kereskedelemben Colocasia Hilo Beauty néven is rábukkanunk.  A Filodendron-család trópusi tagja. Kékes-fekete árnyalatú szárain, nagy szív alakú leveleket nevel, melyek zöld alapon világoszöld és sárga foltokkal tarkítja magát. Természetes környezetükben akár 2 méter magasra is megnő, hazánkban sajnos nem éri el ezeket a méreteket, csak ha üvegházban tartják. A Hilo Beauty Elefántfület a hideg hónapokban védeni kell a fagytól és nyáron a forró tűző napsütéstől is. Melegkedvelő, sok locsolást és fényt igénylő növény. (Forrás: Arkansasi Egyetem: https://www.uaex.edu/yard-garden/resource-library/plant-week/hilobeauty-elephantear-6-3-05.aspx)

Kiegészítés: egy tanulmány ízeire szedte a Hilo Beautyt és arra a következtetésre jutott, hogy Caladium praetermissumként mutatja be ezt a fajtát. (Forrás: Wageningen University: https://www.aroid.org/genera/changes/Aroideana0320006.pdf )

Nos, hogy a növénytudomány végül meddig vitatkozik a növény nevén és hovatartozásán, vajmi kevésbé izgató számunkra, mint a Hilo Beauty csodálatos és izgalmas megjelenése!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés