Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia brancifolia Pink Passion

Ár:
7.490 Ft
Szerezhető hűségpontok: 8

Alocasia brancifolia Pink Passion

Cikkszám: 11644
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható kézbesítés, ha a termék van raktáron: 2023. december 19.
Várható szállítási díj: 2.190 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 45 - 55 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni! Ne feledje el a Fűtőtasakot kiválasztani szükség esetén!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
490 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
790 Ft
Ültető kosár 11x11cm Ültető kosár 11x11cm
200 Ft
Ültető kosár 18x18cm Ültető kosár 18x18cm
590 Ft
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.890 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.890 Ft
Menny.:

Tulajdonságok

Alocasia brancifolia Pink Passion
 • Kontyvirágféle
 • Télen elhagyhatja a leveleit, ám tavasszal újra hajt a gumójából
 • Szobanövény
  (16,5 - 24,5°C)
 • Klíma-zóna (USDA): >13
 • Kifejlett növény magassága: 40-60 cm
 • Fényigénye: világos, de nem napos hely
 • Vízigénye: gyakori, langyos vizzel
 • Páraigénye: 85 - 95%
 • Talaj pH értéke: 5.5 - 6.5
 • Ültetőközeg: jó vízelvezetésű komposzt
 • Ültetési időszak: tavasszal szobahőmérsékleten
 • Szaporítás: tőosztással vagy gumóról
 • Levél színe, mintája: szeldelt, zöld
 • Ehető a gumója, de kizárólag hőkezelés után, egyébként gyomorbántalmakat okoz
 • Mérgező
 • Nem állatbarát

Leírás

Ritka, szeldelt levelű fajta, mely a dk-ázsiai esőerdőkből származik a hibrid eredetije, ezért szereti a nagyon világos helyet, ám a közvetlen napfényt nem, a magas páratartalmat és a rendszeres locsolást kézmeleg vízzel. Ám arra oda kell figyelni, hogy ne álljon a vízben. Locsolás után fél órával érdemes a tálcáját teljesen kiüríteni, különben levelei elbarnulnak. Ha a szoba klímája túl száraz, a levelek elkezdenek felkunkorodni és idővel elhullanak. Míg levelei a Philodendron Xanadu-ra emlékeztetnek, szárai az Alokázia Zebrináéhoz hasonlatosan foltos. Tavasztól kezdődően havonta egyszer érdemes tápoldatozni a hideg hónapokig, majd a nyugalmi időszak beköszöntével ritkítani kell a locsolást is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés