Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Alocasia azlanii

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia azlanii

Ár:
15.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 16
Alocasia azlanii
Cikkszám: 11468
Elérhetőség: 5 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 30 - 40 cm
Szín: Lila

Tulajdonságok

Alocasia azlanii
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
  18-24°C
 • Klíma-zóna (USDA): 10a - 12
 • Kifejlett növény magassága: 60 cm
 • Fényigénye: közvetett napfény
 • Vízigénye: átlagos, esővízzel
 • Páraigénye: 60%
 • Talaj pH értéke: 5.6 - 7.5
 • Ültetőközeg: két rész perlit, egy rész kókuszhéj
 • Szaporítás: tő- vagy rizomaosztással
 • Levél színe, mintája: zöld, lila, piros élénkzöld körvonalakkal az idősebb levelei viaszos mélyzöldek lesznek piros vagy lila erekkel
 • Nem ehető
 • Mérgező: bőrirritácíó, gyomorpanaszok
 • Nem állatbarát

Leírás

Vörös Mambó néven terjedt el természetes élőhelyén Borneo szigetén és Sarawakban, a termesztők a szaporítását csak a közelmúltban kezdték el. Talán neki vannak a leglátványosabb levelei. Rózsaszínű erezetével és padlizsánlila, fémes hatású leveleivel és zöld kontúrjával igazán figyelemfelkeltő. Ha akarsz valami igazán vadat az otthoni dzsungeledbe, akkor ez a borneói faj az esőerdők mélyéről lesz számodra a megfelelő választás. Ha a magasba teszi, pl. egy polcra, akkor a leveleinek mindkét oldalában gyönyörködhet, mert nem csak a fémes-lila levélzete szép, hanem a levél fonákja is igen izgalmas. Nem szereti a hőmérsékletváltozásokat, így kerüljük a fűtőtestek és huzatos sarkok közelségét. Egy állandó 18-24°C számára megfelelő 60-80%-os páratartalommal. Erős ám közvetett fényben tartsuk, ne feledjük, otthonában az esőerdők talajtakarója, ám egy sötét szobában jó döntés egy LED-es világítás a számára. Talaja legyen nedves, de nem vizes és a hideg hónapokban szüneteltessük a trágyázást (1/2 higított műtrágya) és csökkentsük az öntözést. A növény gumójának oxigénre van szüksége az egészséges fejlődéshez. Szakértők javasolják, hogy keverjünk össze két rész perlitet egy rész kókuszhéjjal, így megfelelő vízelvezetésű és szellőzésű ültetőközeget állíthatunk elő a számára. A barnuló levelek kevés páratartalomra utalhatnak. Tavasszal és nyáron érdemes szaporítani őket tőosztással vagy rizomaosztással a legegyszerűbben.

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 11. 17.
Gyönyörű ez az alocasia, mély lila leveleivel és a levelek élén körbe futó krém színű csíkkal, nagyon feltűnő szépség!
A szállítás éjszakáján -2 fok volt, a téliesített csomagolásnak hála, semmi baja nem esett!!!!
Köszönöm Home Garden Deko!!!!!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés