Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Állatbarát növények

Akinek kutyája, macskája vagy egyéb házi állata van, jól tudja, hogy vigyáznia kell a növények kiválasztásánál. Kis kedvenceink azonban korántsem olyan kényesek, mint gondolnánk. Bemutatunk néhány növényt, amelyek könnyedén megférnek házi kedvenceink mellett:

Cyperus (Vízipálma): A vízipálma (Cyperus alternifolius) és a macskafű vízipálma (Cyperus zumula) tökéletes összhangban élhetnek az állatok mellett.

A macskafűnek is nevezett Egérárpa (Hordeum) gazdag Folsavban, ami a cicáknak sokban segít, hogy ne legyenek betegek.

Az Elefántláb (Beaucarnea) akár kaparófaként is kiváló erős és mutatós szára miatt a cicás háztartásokban.

A Tillandsia-fajták kiváló háziállat-barát, alacsony karbantartási igényű szobanövények. A macskák és a kutyák egyaránt megtalálják orsó, fűszerű leveleiket, amelyek rágásra csábítanak, ezért ügyeljen arra, hogy ne érje el őket házi kedvencük.

A fészekpáfrány (Asplenium nidus) a Páfrányok családjába tartozik és a háziállatok számára biztonságos beltéri növény. Ám legyünk óvatosak a páfrányok beazonosításakor, mert nem minden páfrány Páfrány. Néhány növény nevében ugyan szerepel a páfrány szó, mégis a liliomok családjába tartozik, mint az Aspargus-páfrány, melynek minden része mérgező.

A Calatheák a legegyszerübb szobanövények, melyen különösen jól megférnek a háziállatokkal de még a lovakra sincs toxikus hatással.

A Magnóliák ugyan nem mérgezőek a kutyák és macskák számára, mégsem a mindennapos étrendjük része, ezért figyelnünk kell, ha kis kedvencünk hányás, hasmenés vagy étvágytalanság tüneteit produkálják, mindenképp keressük fel az állatorvost.

Tartalomhoz tartozó címkék: Növények titkai

Keresés