Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Acer palmatum Atropurpureum

Ár:
16.900 Ft
Szerezhető hűségpontok: 17
Acer palmatum Atropurpureum
Cikkszám: 10007-2
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Várható kézbesítés: 2022. június 29.
Várható szállítási díj: 2.800 Ft
Méret (magasság cseréppel együtt): 110 - 120 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Gyepmester keverék Gyepmester keverék
3.790 Ft
Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes Levéldísznövény és Pálmaföld 20 Literes
1.390 Ft
Szarvasmarhatrágya 20 Literes Szarvasmarhatrágya 20 Literes
1.390 Ft

Tulajdonságok

Acer palmatum Atropurpureum
 • Japán juhar
 • Kertészeti zóna (USDA): 5a - 9b
 • Kifejlett növény magassága: 3 - 5 m
 • Fényigénye: napos, részleges árnyék
 • Vízigénye: átlagos, állandóan nedves talaj
 • Talaj pH értéke: 5.1 - 7.8
  savas vagy enyhén lúgos
 • Szaporítás: dugványozással
 • Virágzási idoszak: május
 • Virág színe: lila
 • Levél színe, mintája: ötkaréjos, sötét vörös, ősszel élénk piros. Lombhullató
 • Nem ehető
 • Nem állatbarát

Leírás

A vörös japán juhar, az Atroporpureum egyedülálló a juharok közt. Levelei nyáron feltűnően ragyognak a sötétvöröstől a gránátvörösig. Ősszel színűket erős és élénk vörössé változtatják, ezáltal központi szerephez jut az indiánnyár idején. Májusban lila virágok látatják magukat, melyek fürtökbe rendeződnek. Dús lomozatával akár a 4-5 méteres magasságot is eléri. Levelei 6-11 cm-esek. A vörös juhar a napsütéses vagy részben árnyékos területet preferálja, ám minél több napfényhez jut, annál élénkebb színűek a levelei. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek. A növények homeopatikus vagy gyógyászattal kapcsolatos információit megbízható forrásokból állítottuk össze, például a gyógynövényekkel foglalkozó referencia művekből. Ez nem helyettesíti az orvosi tanácsot vagy kezelést, és a Home Garden Deko Kft.-nek nem áll szándékában orvosi tanácsot nyújtani. Az olvasóknak mindig konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt növényeket használnának vagy fogyasztanának gyógyászati célokra. 

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Keresés